Site icon NewsIT
06:08 | 08.11.11

“Σύρθηκαν” σε μία συμφωνία που δεν ήθελαν και άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη

“Σύρθηκαν” σε μία συμφωνία που δεν ήθελαν και άφησαν τη χώρα ακυβέρνητη
Newsit Newsroom

- Ποιοί είναι οι όροι του Λ. Παπαδήμου και γιατί τον μπλοκάρει η Νέα Δημοκρατία - Στο τραπέζι των συζητήσεων για νέο πρωθυπουργό και ο Διαμαντούρος που δεν το διαψεύδει - Έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης,ο τρίτος "υποψήφιος" - Κυβερνητική ανακοίνωση για θετικές εξελίξεις για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις - Συνεδριάζει στις 12:00 το υπουργικό συμβούλιο ίσως για τελευταία φορά από αυτή την κυβέρνηση

Ακόμα και την ύστατη ώρα, ακόμα και τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν την οριστική και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την ώρα που βάλλεται από όλο τον κόσμο με ταπεινωτικές δηλώσεις και άρθρα, οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων είναι τόσο κατώτεροι των περιστάσεων.

Μετά τη συμφωνία που την χαιρέτισε όλος ο κόσμος, διαφαίνεται πως κανείς από τους δύο πρωταγωνιστές Παπανδρέου και Σαμαράς δεν την ήθελαν στην πραγματικότητα, αλλά ουσιαστικά σύρθηκαν σε αυτή και οι δύο από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και φυσικά τις διεθνείς πιέσεις.

Ένα 24ωρο μετά οι διαπραγματεύσεις έστω για το όνομα του νέου πρωθυπουργού δεν έχουν καταλήξει πουθενά, εξαιτίας των αδιάφορων – για τους πολίτες – μικροκομματικών τους συμφερόντων παρά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Η ανακοίνωση αυτή εξεδόθη μόνο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ενώ οι κυβερνητικές πηγές  ανέφεραν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την, Τρίτη, τόσο για το πλαίσιο της λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, θέμα που προηγείται, όσο και για το πρόσωπο του επικεφαλής του νέου σχήματος.

Αντί λοιπόν οι δύο πολιτικοί άνδρες να κλειστούν κυριολεκτικά σε ένα δωμάτιο μέχρι να βρουν λύση, έτσι ώστε η χώρα να μην βρίσκεται χωρίς πρωθυπουργό τουλάχιστον ένα 24ωρο μέχρι τώρα, εκείνοι επιδίδονται σε έναν αγώνα για την προάσπιση του κομματικού τους συμφέροντος και των προσωπικών τους φυσικά επιδιώξεων.

Το όνομα που ήταν το επικρατέστερο σχεδόν όλη την ημέρα και που ακόμα δεν έχει τελειωτικά “ναυαγήσει ως επιλογή είναι εκείνο του Λουκά Παπαδήμου, ενός ανθρώπου που φαίνεται πως βάζει πολύ υψηλά τον πήχυ με τους όρους που θέτει.

Ως γνήσιος μάνατζερ ζήτησε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της νέας αυτής κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία το δύσκολο εγχείρημα και φυσικά ζήτησε τα δικά του πρόσωπα τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και σε κομβικά υπουργεία προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της νέας κυβέρνησης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Οι προϋποθέσεις λοιπόν του κ. Παπαδήμου, δηλαδή, πρόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και ομάδα φαντάζουν δύσκολα για τα δύο κόμματα και κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία μιας και η ίδια δεν θέλει δικά της στελέχη στο νέο κυβερνητικό σχήμα για να “καούν” και θέλει πιο γρήγορα εκλογές για να επωφεληθεί του κλίματος που απεικονίζεται στις δημοσκοπήσεις. Φυσικά και στους δύο χώρους υπάρχει ο φόβος της επιτυχίας του κ. Παπαδήμου, που ίσως να σημαίνει πως δεν υπάρχει και λόγος ύπαρξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά από αυτή την εμπλοκή φυσικά στο τραπέζι ακούστηκαν διάφορα ονόματα. Ένα από αυτά ήταν του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του ευρωπαίου συνηγόρου του πολίτη. Ο ίδιος μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία, χωρίς όμως να διευκρινίζει από ποιόν.

Δήλωσε ανοιχτός σε ένα ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, αλλά τόνισε ξεκάθαρα πως αυτό θα γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις, τις οποίες επίσης δεν ανέφερε.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λίγο αργότερα μπήκε και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο οποίος μέχρι νωρίς το απόγευμα από την Ουάσινγκτον δήλωσε πλήρη άγνοια. Ωστόσο, χωρίς να γίνει γνωστό ο κ. Ρουμελιώτης δέχθηκε τηλεφώνημα στην Αθήνα και σύμφωνα με τις πληροφορίες επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα, κάτι που θεωρείται πως έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για τον νέο πρωθυπουργό.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν λοιπόν και την Τρίτη και τόσο οι Έλληνες όσο και η διεθνής κοινή γνώμη ελπίζει να βρεθεί λύση έτσι ώστε η Ελλάδα να μην παραμένει ακυβέρνητη για δύο ολόκληρες ημέρες στην καλύτερη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης:
Η Νέα Δημοκρατία “μπλοκάρει” τον Λουκά Παπαδήμο που ζητάει αργότερα εκλογές

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version