Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο “σκούπα” ζητάει ο Βενιζέλος

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο “σκούπα” ζητάει ο Βενιζέλος

Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο “σκούπα” στη Βουλή ζητάει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που είναι γνωστό στο γενικό του πλαίσιο, αλλά οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστική σημασία τονίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ την ίδια ώρα κρίνει αναγκαίο στο νομοσχέδιο να περιληφθούν και μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας και μέτρα προστασίας ευπαθών ομάδων σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με αυτό το θέμα.

Στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν σε συνεννόηση με την τρόικα, μια σειρά από κρίσιμα σημεία σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε οι σχετικές διατάξεις να είναι λειτουργικές και να γίνουν δεκτές από την αγορά και την κοινωνία ως θετικές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα  σημείωσε ότι πρέπει να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο “σκουπα” περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίσευση της δόσης – χαράτσι, απούσεις και ρυθμίσεις χρεών στο Δημόσιο- και θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη ή την τετάρτη προκειμένου να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή αφού μετά η Βουλή κλείνει για Πάσχα. Στόχος είναι ο κ. Στουρνάρας να μεταβεί στο Eurogroup της 13ης Μαίου με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα. Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει, σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού για τη σύσταση νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών, ότι κάτι τέτοιο τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, ώστε αυτή να περιλάβει το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπηρετηθεί από το ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα. Το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να «βολεύει» στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τη σύγκριση της σημερινής οικονομικής κρίσης με το καθεστώς της δικατατορίας το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε αναδρομική ανοχή ή επιείκεια προς τη δικτατορία είναι ανόητη, προκλητική και ανίερη και οποιαδήποτε σύγκριση τέτοιου είδους είναι ιστορικό λάθος και ότι όποιος ανοίγει ανιστόρητες συζητήσεις με δημαγωγικό και υπεραπλουστευτικό τρόπο συμβάλλει στον εκφασισμό τη κοινωνίας.

Τέλος στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η επίσκεψη του κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες θα συμβάλλει στην κατανόηση της ανάγκης να γίνουν ευρύτερα δεκτές οι προτάσεις μας για τον ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας (πολιτικός ευρωπαϊκός Νότος) και τις προοπτικές της ελληνικής κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαξίμου: Ο Σαμαράς θέλει να στείλει κάποιους υπουργούς σπίτι τους

Ρύθμιση “σκούπα” για απολύσεις, χαράτσι, και οφειλές στο Δημόσιο για να έρθει η δόση

ΠΑΣΟΚ: Εδώ και τώρα ανασχηματισμός

Βγάζουν… κυβέρνηση αναποφάσιστοι και αποχή! 0,7% μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Η πρώτη εξόρμηση του Φώτη Κουβέλη

Πρωτοβουλία Τσίπρα για συμμαχία των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Ανασχηματισμός: Πώς συνδέονται Βενιζέλος – Αβραμόπουλος – Παναγιωτόπουλος

Δυσφορία για τα μάτια από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για ανασχηματισμό;

Ανασχηματισμός αμέσως μετά το Πάσχα;

ΠΑΣΟΚ: Παρασκήνιο και εσωκομματική αντιπολίτευση ενόψει ανασχηματισμού

Από 50 εως 300 ευρώ οι “εκπτώσεις” στο χαράτσι – Το σύστημα υπολογισμού του φόρου με παραδείγματα

Όλα ανοιχτά για μείωση φόρων σε εστίαση και πετρέλαιο

Τόμσεν: “Ναι” στη μείωση ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις

Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων

Το τέλος του Δημοσίου όπως το ξέρουμε – ‘Αρση της μονιμότητας προανήγγειλε ο Στουρνάρας – Τόμσεν: Μπορείτε να πιάσετε τους στόχους χωρίς νεα μέτρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε