Πολιτική

Σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία: Οι 5 αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας

Ο θεσμός του «λύτη», η Κεντρική Επιτροπή και τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας

Την εφαρμογή του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία.

Ριζικές αλλαγές που θυμίζουν Πανελλαδικές Εξετάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία.

Όπως σημειώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή», στόχος είναι η αποφυγή λαθών και αστοχιών στην επιλογή θεμάτων, όπως συνέβη στις περσινές εξετάσεις.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι τέσσερις αλλαγές που εξετάζονται για τα Πρότυπα Σχολεία, είναι οι εξής:

– Να υπάρχει Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) που θα εποπτεύει τη συνολική διαδικασία με τα μέλη της να συγκεντρώνονται σε χώρο του υπουργείου Παιδείας για τα θέματα.

– Να συγκροτείται επιτροπή που θα προτείνει τα θέματα, την οποία θα αποτελούν εκπαιδευτικοί Γυμνασίου και Δημοτικού που διδάσκουν Γλώσσα και Μαθηματικά. Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνεται με ανοιχτή πρόσκληση

– Να υπάρχει ο θεσμός του «λύτη», του εκπαιδευτικού, δηλαδή, που θα λύνει τα προτεινόμενα θέματα. Πρόκειται για θεσμό που ισχύει για τις Πανελλαδικές από το 1994.

– Να υπάρχουν θέματα διαβαθισμένης δυσκολίας χωρίς να αλλάξει το σύστημα πολλαπλής επιλογής, καθώς με το υπάρχον σύστημα κάθε ερώτηση βαθμολογείται με 2 μονάδες αλλά έτσι καθίσταται πιο δύσκολη η διάκριση των καλύτερων από τους καλούς.

– Να υπάρχει μικρότερος αριθμός θεμάτων λόγω της διαβαθμισμένης δυσκολίας, καθώς το άριστα θα συνεχίσει να είναι το 100.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης