Site icon NewsIT

Τα εσωκομματικά της ΝΔ περνάνε… από τον ΣΥΡΙΖΑ

03.02.2015 | 10:05
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές θα καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ βρίσκεται καθημερινά στο …μικροσκόπιο της κριτικής που ασκούν βουλευτές και στελέχη με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και ορόσημο σε αυτή την νέα κατάσταση πρόκειται να αποτελέσει η συνεδρίαση της ΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:00.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ διίστανται. Βασικά ερωτήματα πάντως παραμένουν εάν στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ θα προβεί σε μια πιο σκληρή αυτοκριτική και αν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως να επιλεγεί τελικά να μην δοθεί ο λόγος και να ξανά συνεδριάσει η ΚΟ μια βδομάδα αργότερα όπου εκεί οι βουλευτές θα πάρουν τον λόγο.

Η ανησυχία που επικρατεί στον 3ο όροφο της Συγγρού είναι εμφανής για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι βουλευτές στην περίπτωση που πάρουν το λόγο και το μόνο που παραμένει να δούμε είναι αν τελικά θα επιμείνουν να πάρουν το λόγο.

Από την άλλη στελέχη που έμειναν εκτός βουλής όπως η Φ. Πιπιλή, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο Π. Παναγιωτόπουλος αλλά και η Κ. Παπακώστα άρχισαν ήδη βάλλουν κατά της ηγετικής ομάδας.

Ένα στοιχείο που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει πολλά στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης πρόκειται να είναι και το αν θα επιμείνει ο Αντώνης Σαμαράς στο σενάριο της γρήγορης επανόδου στην εξουσία και την αριστερή παρένθεση.

Όμως το βασικό ερώτημα παραμένει για το τι γίνεται αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν καταρρεύσει σύντομα όπως περιμένουν κάποιοι στη Συγγρού. Την κουβέντα αυτή άνοιξε ο στενός φίλος του πρωθυπουργού Φ. Κρανιδιώτης ο οποίος δήλωσε χθες ότι ” αν οι δανειστές υποχωρήσουν, τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη ΝΔ για τη στροφή του 2011, όταν επελέγη η μη σύγκρουση και η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και όσα ακολούθησαν”.

Η βασική γραμμή άμυνας πάντως απέναντι στην κυβέρνηση παραμένει η ίδια με το επιχείρημα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρω θα υπογράψει νέο μνημόνιο. Από την άλλη τονίζεται ότι δεν χρησιμοποιείται πλέον η διαγραφή χρέους και υπενθυμιζόταν ότι οι δηλώσεις Ομπαμα ήταν στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε όταν και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version