Το λάθος που δεν θα κάνουμε, είπε ο κ. Παππάς είναι, το λάθος των προηγούμενων, ότι με την ανοχή στην παρανομία θα αποσπάσουμε κάποια εύνοια. Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου όλοι θα καταλάβουν την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου.
Αναφορικά με τη δημοπρασία των αδειών δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα των δανειστών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σημείωσε ότι δεν αρκεί η ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς χρειάζονται ευρείες συναινέσεις για τη στελέχωση του ΕΣΡ. Για τα περιφερειακά κανάλια δήλωσε ανοιχτός στις προτάσεις των κομμάτων, ενώ για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια είπε ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν οι συνέργειες. Υπεραμύνθηκε της ενοποίησης των δύο γενικών γραμματειών ενημέρωσης εξοικονομώντας πόρους και το ίδιο είπε, θα γίνει και με τα γραφεία Τύπου του εξωτερικού.
Σε σχέση με την παράλληλη απασχόληση και την ΕΡΤ ο κ. Παππάς είπε ότι και αυτό μπορούμε και πρέπει να το δούμε, για ειδικές περιπτώσεις, χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς όπου η απασχόληση σε ένα δημόσιο φορέα ήταν πάρεργο και οι βασικές δουλειές ήταν αλλού.
Η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα είπε ότι ο «τυφώνας Τσίπρα στα ΜΜΕ» έχει ως στόχο να σκεπάσει «τη λίστα των μελλοθανάτων» αναφερόμενη στα νέα μέτρα που αφορούν μισθωτούς και συνταξιούχους. Αναφερόμενη στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ δήλωσε ότι θα υπάρξει ζήτημα περί κρατικών ενισχύσεων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας δήλωσε ότι «άλλο το αλάθητο του Πάπα και άλλο το αλάθητο του Παππά» αναφερόμενος στις υπεραρμοδιότητες του υπουργού και όπως αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο.
Ο Συρμαλένιος Νίκος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το νομοσχέδιο είναι ρηξικέλευθο και αυτό το αποδεικνύει και η αντίδραση των ιδιωτικών καναλιών τις τελευταίες μέρες.
Η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ δήλωσε ότι εφόσον άλλαξε η διαδικασία από το Προεδρείο χαρίζει τον χρόνο της ως ομιλήτρια. Μετά από παράκληση συνέχισε την ομιλία της δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στο τσουβάλι της αντιπολίτευσης με κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνοντας παλαιότερες διατάξεις είναι επαναστατική γυμναστική. Η κ. Κανέλλη, χαρακτήρισε αναχρονιστικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου και είπε ότι η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία της για εθνική επικοινωνιακή πολιτική όταν έχασε τα δικαιώματά της στον Hellas sat δορυφόρο. Είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να συντονίζει την επικοινωνιακή πολιτική της χώρας λέγοντας ότι δεν ασκείται πολιτική με χορηγίες στα γραφεία Τύπου. Κλείνοντας, δήλωσε ότι χρειάζεται ένα νομοσχέδιο σύγχρονο λαμβάνοντας υπόψη την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.
Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου υπηρετεί την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος σε σχέση με το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ και το δεύτερο είναι η ανεξάρτητη λειτουργία της ΕΕΤΤ. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχουν άπειρα κανάλια, αφήνοντας αιχμές για τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τις ανεξάρτητες Αρχές. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα κλειστό επάγγελμα αντίθετα εξορθολογίζει έναν χώρο. Επίσης, ότι δεν υπήρχε άλλη μελέτη για τον χάρτη συχνοτήτων δηλώνοντας ότι έγινε κατανοητός ο ρόλος της ΕΕΤΤ από τη σημερινή διαδικασία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ