Site icon NewsIT

Τα γυρνάει ο Δρίτσας για το λιμάνι – «Μου έβαλαν στο στόμα ότι είπα ότι η ιδιωτικοποίηση δεν έχει κλείσει»

11.04.2016 | 12:17
Τα γυρνάει ο Δρίτσας για το λιμάνι – «Μου έβαλαν στο στόμα ότι είπα ότι η ιδιωτικοποίηση δεν έχει κλείσει»

Τα γυρνάει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, όσον αφορά στην θέση του για την πώληση του λιμανιού στους κινέζους και την υπογραφή της συμφωνίας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Δρίτσας όταν ρωτήθηκε αν ψηφιζόταν σήμερα η συμφωνία από την Βουλή, αν εκτιμά ότι θα πέρναγε, είπε:

«Νομίζω οτι με βάση το γεγονός οτι αφετηριακή διαδικασία για να καταλήξουμε στον διαγωνισμό ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015 το λογικό είναι ότι θα πέρναγε. Η αναγκαία αλλαγή των προγραμματικών μας στοχεύσεων έγινε τότε. Ιδιωτικοποιήσεις που αποδεχθήκαμε γιατί είχαν ξεκινήσει και είχαν δρομολογηθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες».

Ο κ. Δρίτσας είπε ακόμα ότι: «Αναλάβαμε την ευθύνη αυτή την συμφωνία, που έχει πολλά σημεία εκτός των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, να την υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την Κυριακή το πρωί μου (σ.σ. στο MEGA) δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω τα πραγματικά δεδομένα.  Εκεί, αυτό που τόνισα είναι ότι έχουμε μια τροποποιημένη συμφωνία. Αυτή, επετεύχθη χαρις στις προσπάθειες όλων μας. Δεν είπα τίποτα λίγότερο και τίποτα περισσότερο. Μου έβαλαν στο στόμα ότι είπα ότι η ιδιωτικοποίηση δεν έχει κλείσει. Εχει κλείσει από πέρυσι τον Αύγουστο. Δεν έχει κλείσει η υλοποίηση όλης της συμφωνίας και πρέπει για να κλείσει να ψηφιστεί από την Βουλή».

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είπε ότι είναι στις δεσμεύσεις του περσινού καλοκαιριού. Για την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι είναι ένας ιδιότυπος οργανισμός νεοπαγής, που λειτουργεί με κανόνες που επηρεάζονται ισχυρά από την δύναμη των δανειστών και μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων. «Στο ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται η αξιοποίηση όχι απαραίτητα η πώληση της δημόσιας περιουσίας. Στο ερώτημα για τα 50 δισ που έχουμε δεσμευθεί, είπε αυτό το νέο ταμείο ρητά αναφέρεται στην συμφωνία ότι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του δανείου μεσω του ESM θα πρέπει αυτό το ταμείο να μεγιστοποιήσει την περιουσία της δημόσιας περιουσίας κατά 50 δισ.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version