Site icon NewsIT

Τα “καυτά” ραντεβού Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον – Ποιούς θα δει

15.01.2014 | 13:42
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Συνάντηση και με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, γνωστό για τις φιλελληνικές του θέσεις θα έχει αύριο στην Ουάσιγκτον ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος – σημαντικό και το ραντεβού του με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζον Κέρι.

Πολύ σημαντικές επαφές θα έχει αύριο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πέραν του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, σε μία πολύ ευαίσθητη συγκυρία γύρω από τις προοπτικές του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βενιζέλος θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκθέσει στον επικεφαλής της Αμερικανικής οικονομίας την έως τώρα πρόοδο, που έχει καταγράψει η Αθήνα αλλά και να ζητήσει την αμερικανική συνδρομή στη μεγάλη συζήτηση, που θα ανοίξει επισήμως μετά τον Απρίλιο και αφορά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σημαντικές επαφές Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο κύριος Λιου, ο οποίος είχε βρεθεί στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο, λίγες ημέρες προτού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα, έχει εκφράσει θέσεις πολύ κοντά στις ελληνικές για εγκατάλειψη της γραμμής της μυωπικής λιτότητας και για γενναίες παρεμβάσεις, ώστε να καταστεί βιώσιμο το δυσβάσταχτο ελληνικό χρέος. Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου αξιολογούν έως καθοριστική τη συγκεκριμένη συνάντηση καθ όδον προς τις αποφάσεις – ορόσημα για την ελληνική οικονομία το επόμενο 6μηνο, τη χαρακτηρίζουν δε ως απτή απόδειξη αναγνώρισης και επιβράβευσης των ελληνικών προσπαθειών, ικανή να υποβοηθήσει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ευρεία γκάμα θεμάτων αναμένεται να συζητηθούν και στη συνάντηση Βενιζέλου – Κέρι. Οι δύο άνδρες αναμένεται να θέσουν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τις ευρω – ατλαντικές σχέσεις αλλά και τα ενεργειακά, ενώ θα συζητηθούν και θέματα αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η ελληνική προεδρία, το Κυπριακό, το Σκοπιανό αλλά και ο αρνητικός αντίκτυπος από τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της εγχώριας τρομοκρατίας, που φαίνεται να προβληματίζει εντόνως την Αμερικανική διακυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς στο Ευρωκοινοβούλιο: “Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τίμησε την υπογραφή της”

Ο Ε. Βενιζέλος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός βλέπει εκλογές στην Ελλάδα το φθινόπωρο κατά 50% – Τι αναφέρει για μία ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα: Από την παραλίγο αποβολή στην… προεδρία της τάξης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version