Πολιτική

Τα “μαζεύει” ο Πετρόπουλος μετά το… κράξιμο Τσακαλώτου

Μια προσπάθεια να τα... μαζέψει φαίνεται πως κάνει ο Τάσος Πετρόπουλος, μετά το "άδειασμα" του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το "Δώρο Πάσχα" στους συνταξιούχους.

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί “Δώρο Πάσχα” στους συνταξιούχους» αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε.

«Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Όλα αυτά καθώς φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ενδοκυβερνητική με αφορμή ένα «ορφανό» ποσό ύψους 658 εκατ. που είναι καταχωρημένο στον φετινό προϋπολογισμό και αναζητεί αποδέκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών είναι ριζικά αντίθετος σε προεκλογικά «δωράκια» και θεωρεί ως άκρατο λαϊκισμό τέτοιου είδους κινήσεις, οι οποίες μάλιστα διαρρέονται από ανθρώπους που «έχουν κριθεί ανεπαρκείς για μία σειρά από ζητήματα».

Όπως είναι γνωστό υπάρχει ένα ποσό που έχει μπει στο προϋπολογισμό και το οποίο κανείς δεν ξέρει πού θα χορηγηθεί και πότε μέσα στο έτος, με τις πληροφορίες να θέλουν ακόμη και τους εκπροσώπους των θεσμών να επισημαίνουν πως αυτά τα χρήματα πρέπει να διατηρηθούν ως «μαξιλάρι» για την οικονομία και να μην χρησιμοποιηθούν ως προεκλογικές παροχές.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου