Τρίτη, 3 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο “αντάρτικο” θα φέρει διαγραφές, το κόμμα του “ΟΧΙ” και εκλογές

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο “αντάρτικο” θα φέρει διαγραφές, το κόμμα του “ΟΧΙ” και εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που θα εργαστούν για την προετοιμασία του Έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος τον Σεπτέμβριο.

Τα μέλη των δύο Επιτροπών είναι αντιπροσωπευτικά των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αρχίσουν άμεσα το έργο τους που θα κλιμακωθεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Επιτροπή Θέσεων

1. Αθανασίου Κώστας

2. Γολέμης Χάρης

3. Ηλιόπουλος Νάσος

4. Καλύβης Αλέκος

5. Καμτσίδου Ιφιγένεια

6. Καραμάνος Χρήστος

7. Καρίτζης Ανδρέας

8. Κορωνάκης Τάσος

9. Μανταδάκης ‘Αγγελος

10. Μπαλτάς Αριστείδης

11. Νταβανέλλος Αντώνης

12. Παπαδόπουλος Χριστόφορος

13. Παππάς Στέλιος

14. Πουλάκης Κώστας

15. Στάικος Χρήστος

16. Τόλιος Γιάννης

17. Τριγάζης Πάνος

Οργανωτική Επιτροπή

1. Δερμετζόγλου Σοφία

2. Ζαχαριάδης Κώστας

3. Καλκανδής Πέτρος

4. Καραγεώργος Πέτρος

5. Λάμπρου Πάνος

6. Μαρματάκης Κώστας

7. Μπουρνούς Γιάννης

8. Παπαδόγιαννη Σόφη

9. Πριμικήρης Βασίλης

10. Ρήγας Πάνος

11. Σβίγκου Ράνια

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν από το συνέδριο και να μην ανεχτεί άλλο “αντάρτικο” στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για το τρίτο Μνημόνιο.

Στην περίπτωση που που στις κρίσιμες ψηφοφορίες η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120 βουλευτών τότε θα ενεργοποιηθεί η ειλημμένη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε με όπλο τη “λίστα” ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ τους διαφωνούντες.

Η πλευρά των διαφωνούντων, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβλέποντας τη βούληση του πρωθυπουργού να βρεθούν εκτός των εκλογικών λιστών του κόμματος, προετοιμάζει με άκρα μυστικότητα τον νέο πολιτικό φορέα, το κόμμα του “ΟΧΙ” όπως λένε, και αισιοδοξούν μάλιστα ότι σίγουρα θα μπουν στη Βουλή.

Πρόκειται ουσιαστικά για τους 32 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, της ΚΟΕ και της ΔΕΑ οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στη θέση τους για καταψήφιση ενός Μνημονίου, καθώς αντιβαίνει πλήρως τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

‘Αλλωστε ο ίδιος ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης με το άρθρο στην ιστοσελίδα real.gr αλλά και κατά την επίσκεψη του χθες στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε ανοιχτά ως επικεφαλής των διαφωνούντων τονίζοντας την απόφαση τους να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και παράλληλα καλώντας και τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθούν και να καταψηφίσουν, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και πιθανότατα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε