Πολιτική

Tageszeitung: “Πραξικόπημα” η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη!

Η ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και η συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη απασχόλησαν και τον γερμανικό Τύπο. Που μάλιστα χαρακτηρίζει το «μνημόνιο» που… εξαφανίζει ελληνικά νησιά «πραξικόπημα»!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Tageszeitung το πράγμα πάει λίγο στα… άκρα, αφού αναφέρεται ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υπάρχει απειλή «ένοπλης σύγκρουσης»! «Μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, υπάρχει η απειλή ένοπλης σύγκρουσης» γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Click4more: Ελλάδα σε ΟΗΕ: Μην επικυρώσετε την συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας! Πέτσας: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα!

Μετά τις ενέργειες της Τουρκίας για αναζήτηση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως παρατηρεί η TAZ, «η Τουρκία τώρα διέπραξε ένα πραγματικό πραξικόπημα και διαπραγματεύθηκε με την αδύναμη, αλλά αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση της Τρίπολης μια κοινή αποκλειστική οικονομική ζώνη που απλώνεται στη Μεσόγειο. Επεκτείνεται μεταξύ της Κρήτης στα δυτικά, της Κύπρου στα ανατολικά, τις τουρκικές ακτές στα βόρεια και στα λιβυκά παράλια στα νοτιοδυτικά. Ο Ερντογάν θέλει να σπάσει την απομόνωση της Τουρκίας στη Μεσόγειο και κυρίως να σταματήσει τα ελληνικά σχέδια, τα οποία διεκδικούν την περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης».

Η ΤΑΖ στη συνέχεια παρατηρεί αναφορικά με το πώς παρουσιάζεται το όλο θέμα στα τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ: «Ενώ στην τουρκική δημόσια σφαίρα πρόκειται για ένα θέμα μεταξύ άλλων, στα ελληνικά μέσα είναι το κυρίαρχο θέμα. Οι μνήμες πάνε πίσω στη δεκαετία του 80, όταν σε διαμάχη για τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο έφτασαν τις δύο χώρες σχεδόν στα πρόθυρα μια ανοιχτής πολεμικής σύρραξης».

Τέλος η TAZ αναφέρεται και στην Κύπρο, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παρατηρώντας όμως ότι «πιο αρμόδιο θα ήταν ίσως το Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Πηγή: dw.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ο ηθικός και πολιτικός κατήφορος της αντιπολίτευσης εντείνεται» απαντά ο Παύλος Μαρινάκης για προανακριτική Καρυστιανού και 4 κομμάτων για Τέμπη
«Η υπογραφή 32 βουλευτών στο αίτημα να παραπεμφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι και για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας συνιστά μία μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Κασσελάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Αποσύρετε τις προτάσεις και αν θέλετε να διαφωνήσετε με τους συγγενείς πείτε το δημόσια
«Δύο κατηγορητήρια πρέπει μόνο να συζητηθούν στη Βουλή. Αυτό της συγκάλυψης και αυτό της Δικαιοσύνης», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης
5
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις εγκαταστάσεις Metlen και ΝΚ Trailers στον Βόλο: Τα χρήματα της ΕΕ για την άμυνα να πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές εταιρείες
«Η Ευρώπη θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα στην άμυνα και θέλουμε η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα από ουραγός να γίνει πρωταγωνιστής», επισήμανε ο Πρωθυπουργός
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία 3