Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη: «Η υπόθεση διερευνάται»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη…

Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικό, εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας ταυτόχρονα να σεβαστούν όλοι τη Δικαιοσύνη, με ανάρτηση που έκανε στα social media. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης, που θα κληθεί να κρίνει για τις ευθύνες.

«Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό».

Εκφράζω βαθιά λύπη για τον θάνατο του 16χρονου αγοριού και την συμπαράστασή μου στους οικείους του. Επαναλαμβάνω πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούμε όλοι αυτό.

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) December 13, 2022

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 16χρονος διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου, στις 5/12/22, στις 2.02πμ, με τη μονάδα του ΕΚΑΒ, με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα σε κωματώδη κατάσταση.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι ο 16χρονος «υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

«Σήμερα 13/12/22 παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 πμ. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 16χρονου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1