Πολιτική

Τάσεις MRB: Χωρίς αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το 74% – Τι δείχνει το δεύτερο μέρος

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δεύτερο μέρος από τις τάσεις της MRB που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα αλλά και την επικαιρότητα.

Στις τάσεις της MRB και την ερώτηση αν υπάρχει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι πολίτες σε ποσοστό 74% απάντησαν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ το 20,8% απάντησε θετικά.

Από εκείνος που θεωρούν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, το 70,7% ανησυχεί για αυτό ενώ το 28,7% λέει πως δεν ανησυχεί.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Το 56,8% διαφωνεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 31,2% συμφωνεί.
Ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, το 75,5% διαφωνεί με το νομοσχέδιο, ενώ μόλις το 17,7% συμφωνεί.

Για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Για το δικαίωμα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το 52,9% διαφωνεί, ενώ το 40,3% συμφωνεί.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετούν παιδιά ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, το 68,7% εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ το 24,2% συμφωνεί.


Πάντως, το 49,8% λέει πως θα πήγαινε σε έναν γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 44,2% απαντά πως δεν θα πήγαινε.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Το 52,7% συμφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενώ το 44,1% διαφωνεί.

Το 50,5% εκτιμά προς αυτή την κατεύθυνση πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναβάθμιζε και την ανώτατη δημόσια εκπαίδευση. Στον αντίποδα, το 31,9% απαντά πως θα υποβαθμιζόταν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: «Τα μέτρα του πρωθυπουργού δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης»
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως η υπεραπόδοση στο πλεόνασμα για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν δημιουργήθηκε από κάποια ριζική αλλαγή στο παραγωγικό πρότυπο της χώρας
Νίκος Ανδρουλάκης