Πολιτική

Η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Πραγματικότητα γίνεται η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όπως είχε πει και η Ντόρα Μπακογιάννη ο πατέρας της της είχε εξομολογηθεί ότι ήθελε να γίνει η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορεων.

Έτσι, σήμερα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κατερίνας Μητσοτάκη και της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Αλεξάνδρας Μητσοτάκη έγινε η παρουσίαση πρότυπης οικολογικής δράσης για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων.

mitsotakis mitsotakis mitsotakis mitsotakis mitsotakis mitsotakis

Η πρωτοβουλία με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» υλοποιείται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και την WWF Ελλάς.

Η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων υπήρξε η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Όπως έκανε γνωστό η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 2
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ