Κυριακή, 6 Οκτ.
27oC Αθήνα

Τέλος τα δανεικά και αγύριστα των νυν και πρώην βουλευτών

Τέλος τα δανεικά και αγύριστα των νυν και πρώην βουλευτών

Τέλος τα δανεικά και αγύριστα… χρηματικά βοηθήματα που ζητούσαν και ελάμβαναν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές από τον «Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών» και ήταν στην καλή τους διάθεση να τα επιστρέψουν ή όχι. 

 Με τροποποίηση του Β’ Μέρους του Κανονισμού που προχώρησε η Ολομέλεια τέθηκε «πλαφόν» για τα άτοκα δάνεια που μπορεί λαμβάνουν από αυτό το λογαριασμό οι νυν και πρώην της Βουλής και της Ευρωβουλής καθώς και τρόπος αποπληρωμής τους, καθώς αυτό δεν είχε προβλεφθεί και είχε εξελιχθεί σε «πρόβλημα» ειδικά με όσους δεν είχαν ξοφλήσει την υποχρέωσή τους και δεν ήταν εν ενεργεία βουλευτές.

Σύμφωνα με την προσθήκη της διάταξης που έγινε οι νυν βουλευτές και ευρωβουλευτές θα μπορούν να λάβουν ως άτοκο δάνειο το έως 15.000 ευρώ ενώ οι πρώην έως 7.500 ευρώ από αυτόν τον λογαριασμό. Με την ίδια διάταξη, για όσους καθυστερούν να αποπληρώνουν τρεις μηνιαίες δόσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής θα κηρύσσει το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί και δεν έχει αποπληρωθεί ως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και θα ζητούνται να αποπληρωθούν και μέσω ΔΟΥ.

Επίσης προβλέπεται ότι μέσα σε τρεις ημέρες οι οφειλέτες δανείων πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν εκκρεμότητες θα μπορούν να σπεύσουν και να ζητήσουν ρύθμιση εξόφλησης σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες 70 περίπου πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές οφείλουν στον Λογαριασμό αυτό συνολικά περίπου 700.000 ευρώ. Μάλιστα για τις οικονομικές τους αυτές εκκρεμότητες έχουν ενημερωθεί και με επιστολή που έχουν λάβει από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους καλεί να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ή να τις ρυθμίσουν.

Η τροποποίηση αυτή συζητήθηκε και ψηφίσθηκε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ψήφισης του Κώδικα Δεοντολογίας των Βουλευτών και της ενσωμάτωσής του στον Α Μέρος του ΚτΒ. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε