Site icon NewsIT

Τέρμα τα κρατικά χρήματα για την Χρυσή Αυγή με 235 ψήφους – 34 βουλευτές κράτησαν αποστάσεις και δήλωσαν παρών

23.10.2013 | 09:43
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 - Το ΠΑΣΟΚ για να φανεί αυτή η διχογνωμία εντός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία - Λαφαζάνης:  Υπερψήφισα την τροπολογία παρά το ότι είμαι αντίθετος για να μην δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ - Η Χρυσή Αυγή αποχώρησε από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας - Αποκαλύψεις προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης - Η επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε την άρση ασυλίας για 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψήφισαν 269 βουλευτές εκ των οποίων η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έλαβε 235 ναι. Έτσι με ενισχυμένη πλειοψηφία πλέον η Χρυσή Αυγή δεν θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Από την ψηφοφορία 34 βουλευτές ψήφισαν παρών, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας αίσθηση προκάλεσε η ψήφος της κας Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε όχι στην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αλλά δήλωσε παρούσα. 

Από την διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησε η Χρυσή Αυγή, με τον εκπρόσωπο, κ. Κασιδιάρη να χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική την ψηφοφορία και να επισημαίνει πως η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα και ναζιστικό μόρφωμα χαρακτήρισε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Ξεκαθάρισε πως μπορεί να κόβεται η επιδότηση αλλά δεν “μπορείτε να σταματήσετε το νόμιμο αγώνα μας, το κοινωνικό αγώνα”.

Aξίζει να σημειωθεί ότί το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία  με στόχο να “παγιδεύσει” τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναδειχθούν οι δύο γραμμές μέσα στο κόμμα.  Και αυτό γιατί ενώ η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπερψηφίσουν την τροπολογία, υπάρχει μία ομάδα βουλευτών, που εκφράζει ενστάσεις και κυρίως η πλειοψηφία αυτών των βουλευτών ανήκει στην αριστερή πλατφόρμα. 

Μετά από αυτή την κίνηση, ο κ. Λαφαζάνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως εξέφρασε στα όργανα του κόμματος μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες τη ριζική του διαφωνία στη συμπερίληψη της “τρομορύθμισης” του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων. 

Σημείωσε ωστόσο ότι υπερψήφισε αυτή την τροπολογία μόνο και μόνο για να μην δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ “να αξιοποιήσει τη διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με τη δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187Α και γενικότερα στον αντισυνταγματικό τρομονόμο”. 

Σχεδόν ομόφωνα νέες αποφάσεις για άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην αποψινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:

-Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

-Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια που προκάλεσαν στον Μελιγαλά.

-Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.

Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και με ειρωνική διάθεση «ευχήθηκε» στον αστυνομικό που εντόπισε τη σφαίρα να έχει καλή πορεία στο Σώμα και να πάρει προαγωγή.

Ο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ, διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, θα ληφθεί με ονομαστική ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Κασιδιάρης: Ο Μιχαλολιάκος είναι… ο Ερντογάν! Θα τους βάλει φυλακή όλους

Υπερψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για την Χρυσή Αυγή – Αίσθηση από τις δηλώσεις Παπαρήγα: “Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε!”

Yπαινιγμοί Ζαρούλια πως κάποιος της “φύτεψε” τη σφαίρα στην τσάντα της
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται κι η Χρυσή Αυγή… σταθερή! Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version