Τρίτη, 8 Οκτ.
27oC Αθήνα

Τέρμα τα ψέματα για τις ελληνικές κυβερνήσεις – Τι αλλάζει με τα μνημόνια

Τέρμα τα ψέματα για τις ελληνικές κυβερνήσεις – Τι αλλάζει με τα μνημόνια

Τέρμα τα ψέματα, τέλος στις πονηρές υπεκφυγές των ελληνικών κυβερνήσεων. Τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες λένε πως δεν θα μπορούν πλέον να κρύβονται πείσω από την τρόικα για να δικαιολογούν τα σκληρά μέτρα.

Οι ίδιες θα οφείλουν να πάρουν εκείνες τις αποφάσεις που θα οδηγούν στην επίτευξη των οικονομικών και δημοσιονομικών στόχων.

Στο ασφαλές αυτό συμπέρασμα οδηγούν οι τοποθετήσεις υψηλών παραγόντων των Βρυξελλών. Η άποψη που τώρα υιοθετούν, ότι δηλαδή τα μνημόνια είναι ζωντανός οργανισμός που το περιεχόμενο αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες, δίνει στις ελληνικές κυβερνήσεις τη δυνατότητα να προτείνουν πειστικά ισοδύναμα τα οποία θα ικανοποιόυν την αναγκαιότητα της επίτευξης των στόχων. Άρα η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να επιλέγει πλέον ποιον θα φορολογήσει περισσότερο και ποιον λιγότερο. Η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίζει για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή τη φορολογία των αγροτών για παράδειγμα.

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη πως από τη βελγική πρωτεύουσα έρχονται μηνύματα σύμφωνα με τα οποία, αν αυξηθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας, και ιδιαίτερα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές, μπορεί να χαλαρώσει η λιτότητα, τότε γίνεται αντιληπτό πως η κυβέρνηση θα έχει την πλήρη ιδιοκτησία των μέτρων και των αποφάσεων που θα ληφθούν μετεκλογικά.

Οπότε τέρμα η καραμέλα των κακών δανειστών, τέρμα η υπεράσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων και συντεχνιών και η μετάθεση της ευθύνης στην τρόικα, πράγμα που ήταν ο κανόνας κατά το παρελθόν, κανόνας που επέτρεψε στις κυβερνήσεις να μην κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να μεταθέτουν τις ευθύνες σε άλλους. Η τρόικα έκανε εγκλήματα στην Ελλάδα, αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις υποταγμένες σε συμφέροντα και στο διεφθαρμένο πολιτικοςυνδικαλιςτικό σύςτημα αποδείχτηκαν ανίκανες να ανταποκριθούν στο ιστορικό τους καθήκον.

Λοιπόν μεταρρυθμίσεις ριζικές και ριζοσπαστικές χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις σε συντεχνίες και συμφέροντα και ισοδύναμα μέτρα που θα μεταφέρουν το βάρος στις πλάτες εκείνων που αντέχουν από τις πλάτες εκείνων που πληρώνουν μία ζωή είναι το πρώτιστο, το κύριο καθήκον της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές.

Γι αυτό και τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να γνωστοποιήσουν στους πολίτες τα προγράμματα που θα εφαρμόσουν, να προτάξουν επιχειρήματα, προτάσεις και σχέδια αντί για πλαστικές σημαίες, κοκορομαχίες χωρίς ουσία και κούφιες και κενές περιεχομένου δηλώσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε