Site icon NewsIT

Θ. Ρουσόπουλος στο newsit.gr: Τι αποκαλύπτει για τις επιστολές Καραμανλή για το Σκοπιανό

02.07.2019 | 14:47
Θ. Ρουσόπουλος στο newsit.gr: Τι αποκαλύπτει για τις επιστολές Καραμανλή για το Σκοπιανό

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, υποψήφιος με τη ΝΔ στον Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας, μίλησε στο newsit.gr και στο Νίκο Ευαγγελάτο για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά από 10 χρόνια αλλά και για όσα αποκαλύπτονται μέσω δημοσιευμάτων για το Σκοπιανό και την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή.

«Έχει πολύ ενδιαφέρον είπε και ακόμα περισσότερο γιατί διεκδικώ για πρώτη φορά τον σταυρό του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Είπε ακόμα ότι η επαφή με τον κόσμο είναι πιο συχνή και αναζωογονητική διαδικασία.

Ερωτηθείς γιατί επέστρεψε στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε μεταξύ άλλων ότι όταν τον ρωτούσαν οι φοιτητές του τι προτιμάει ανάμεσα σε δημοσιογραφία, πολιτική ή το πανεπιστήμιο είπε: «Στην δημοσιογραφία αναδεικνύεις ένα θέμα, στο πανεπιστήμιο το αναλύεις και στην πολιτική το λύνεις». «Για μένα το αξίωμα του βουλευτή είναι το ύπατο αξίωμα γιατί νομοθετώντας στην Βουλή και ελέγχοντας την κυβέρνηση μπορείς να προσφέρεις περισσότερο», είπε ακόμα.

Στο ερώτημα αν υπάρχει σκέψη να ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Το ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο όταν φτιάχτηκε στην Κύπρο από μια αμερικανική εταιρεία, πήγε εκεί γιατί εδώ δεν μπορούσαν να το φτιάξουν. Η Κύπρος έχει κάνει μια επένδυση απίστευτη. Ξεκινούν φοιτητές από την Κίνα, την Γερμανία ή την Σουηδία. Είναι το 10% του ΑΕΠ της Κύπρου». «Το να συνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας είναι το πιο σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιστολές Καραμανλή είχαν δημοσιευθεί από ΤΑ ΝΕΑ το 2005

Για το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες μετά από δημοσιεύματα για το Σκοπιανό και επιστολές του Κώστα Καραμανλή για το ονοματολογικό που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είπε:

«Εγώ, συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις που έκανε ο Καραμανλής από το 2000 που έγινα εκπρόσωπος μέχρι το τέλος του 2008 που έφυγα. ‘Ήμουν παρών με όλους τους αρχηγούς του πλανήτη που είδε και μιλούσε γι’ αυτό το θέμα. τρία βασικά θέματα έθετε πάντα ο Καραμανλής: Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό. Γινόμαστε κυβέρνηση και πολύ γρήγορα έχουμε την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, από πάρα πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.  Βρισκόμαστε σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον είτε από αβελτηρίες προηγούμενων κυβερνήσεων, είτε διότι το πράγμα είχε φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορούσαμε εμείς να πείσουμε ως χώρα. Όταν λοιπόν έχουμε εμείς να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και μας βομβαρδίζει ο Νίμιτς με προτάσεις, το πρώτο πράγμα που λέμε είναι “ναι, βεβαίως δεχόμαστε να συζητήσουμε τα πάντα”. Αυτό, δεν είναι κάτι καινούριο. Αν δείτε πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ το 2005 θα δείτε ότι η επιστολή που δημοσίευσε πρόσφατα το Documento η ίδια επιστολή δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2005 στα ΝΕΑ.

Και συνέχισε: «Αν διαβάσετε το βιβλίο του Νίκου Στέφου για το Βουκουρέστι στον πρόλογο, εγώ γράφω μια παράγραφο που λέω ότι ο Καραμανλής ήταν αναγκασμένος να συζητήσει και συζήτησε όλες τις προτάσεις που έγιναν ακόμα και αν μέσα του τις είχε εκ των προτέρων απορρίψει. Όταν λοιπόν κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διπλωματία ή θέλει τελευταίες ημέρες να πετάξει ως χαρτοπόλεμο έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, μπορεί να το χρησιμοποιήσει ή να το αξιοποιήσει όπως το αξιοποίησαν. Για παράδειγμα δεν έβγαλαν στην δημοσιότητα την επιστολή Καραμανλή λίγο πριν το Βουκουρέστι σε όλους τους ηγέτες που τους λέει ότι εγώ δεν πρόκειται να δεχθώ το όνομα Μακεδονία. Εν τέλει το αποτέλεσμα έχει σημασία. Εμείς καθίσαμε στο τραπέζι και εξηγήσαμε γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα όσα πρότειναν. Από την άλλη εμείς είμασταν πρόθυμοι να τα συζητήσουμε όλα ενώ οι Σκοπιανοί δεν δέχονταν και δείξαμε ότι αυτοί που πραγματικά είναι οι έχοντες αλυτρωτική τάση και δεν θέλουν την συζήτηση είναι οι απέναντί μας. Όταν φτάσαμε στο Βουκουρέστι είπαμε “βλέπετε ότι λειτουργούν αλυτρωτικά και δεν δέχονται καμία συζήτηση” και κερδίσαμε αυτό που θέλαμε. Δεν πήραν τα Σκόπια το όνομα Μακεδονία και δεν μπήκαν στο ΝΑΤΟ». 

Και πρόσθεσε: «Αν τα είχαμε όλα έτσι όπως τα λένε τώρα, τότε γιατί να μην λυθεί το θέμα από τότε; Είναι ένα απλό ερώτημα. Το ότι συνομιλώ με κάποιον από αντίπαλο κόμμα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ, π.χ. από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί του».

Όσον αφορά στην οικονομία τόνισε ότι αυτό που θεωρεί η ΝΔ είναι ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι για να κινηθεί η αγορά και αυτό, εξήγησε δεν σημαίνει ότι το καμπανάκι που ήχησε από την Ευρώπη με την Ελλάδα να είναι στην ατζέντα του Eurogroup την επομένη των εκλογών αφορά τη ΝΔ αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ που μοίρασε άκριτα το πλεόνασμα. Παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση με βάση τα όσα ανέφερε στην έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης θα φανεί και θα έχουμε αποτελέσματα έως το τέλος του χρόνου.

Δείτε την συνέντευξη του Θεόδωρου Ρουσόπουλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version