Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ο Φαήλος Κρανιδιώτης;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Βήμα – βήμα οριστικοποιείται το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, οι αναταράξεις από την υπόθεση Μπαλτάκου δοκιμάζουν τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων – η συζήτηση επικεντρώνεται προς ώρας στο πρόσωπο του Φαήλου Κρανιδιώτη, τον οποίο στοχοποιούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ “παροτρύνοντας” τον πρωθυπουργό να μην τον συμπεριλάβει στη γαλάζια ευρωλίστα.

Οι “αποκαλύψεις” στην υπόθεση Μπαλτάκου ρίχνουν ακόμη βαριά σκιά στον κυβερνητικό συνασπισμό, μολονότι από το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπουν το μήνυμα ότι με την αποπομπή του το θέμα θεωρείται λήξαν. Το ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία να βάλει στο στόχαστρο του τους θιασώτες των υπερσυντηρητικών απόψεων, με τα πράσινα στελέχη να υπερθεματίζουν μετά την υπόθεση Μπαλτάκου ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δείξει εμπράκτως ότι το κόμμα του και κατ επέκταση η κυβέρνηση απομακρύνονται από την ακροδεξιά ρητορική.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, Χρήστος Πρωτόπαππας, είχε ταχθεί κατά της συμπερίληψης του Φαήλου Κρανιδιώτη στην ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, τόσο η Λεωφόρος Συγγρού όσο και η Χαριλάου Τρικούπη διέψευσαν πληροφορίες, που έφεραν τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να συζητούν το συγκεκριμένο θέμα κατά την πρόσφατη συνάντηση τους.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β Πειραιώς και στενός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, τόνισε ότι το πιθανότερο είναι να βρίσκεται τελικώς μεταξύ των 42 υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, αν και όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη απόφαση θα ληφθεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Κρανιδιώτης τονίζει σε κατ ιδιάν συνομιλίες του ότι η συμπερίληψη του στη γαλάζια ευρωλίστα έχει ουσιαστικά “κλειδώσει”, απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης

Επιστρατεύουν αντιρατσιστικό, μεταναστευτικό για να ξεχαστεί το Μπαλτάκος – gate – Πιέσεις ΠΑΣΟΚ να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Φ. Κρανιδιώτης

 

Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση: Η νέα οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο δικηγορικό γραφείο
του Φ. Κρανιδιώτη

 

Ο Φ. Κρανιδιώτης υποψήφιος στις ευρωεκλογές;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στο γραφείο του Φ. Κρανιδιώτη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε