Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Θεοδώρα Τζάκρη: Υμνητές της χούντας Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης

Θεοδώρα Τζάκρη: Υμνητές της χούντας Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης

Για υμνητές της χούντας που σήμερα συμμετέχουν στο υπουργικό σχήμα έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί.

Η Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε σε υμνητές της χούντας που βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα είναι υπουργοί. Στις επίμονες ερωτήσεις των παρουσιαστών «ποιοι είναι αυτοί», η βουλευτής απάντησε πως μιλά για τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη.

Αρχικά η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με το Κυπριακό.

«Μόνο μία κουβέντα θέλω να πω για την Κύπρο γιατί σήμερα εμείς πηγαίνουμε στην Κύπρο με επικεφαλής τον πρόεδρό μας για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων.

Θέλω να κάνω μόνο μία παρατήρηση, ότι στα 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή κατοχής στην Κύπρο που πάνω σε αυτό τον ακρωτηριασμό και στο τραύμα θεμελιώθηκε η σύγχρονη δημοκρατία, όχι μόνο δεν έχουμε κατορθώσει να την πάρουμε πίσω, αλλά στη θλιβερή επέτειο η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία στέλνει ως επικεφαλής, δέχεται να ψηφίσει ως επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής Αρχής έναν Τούρκο πρέσβη και πρώην υπουργό Εξωτερικών, τον κύριο Σινίρογλου, και καλεί μάλιστα και την Κύπρο να ψηφίσει επ’ αυτού γιατί χρειάζεται ομοφωνία» σημείωσε.

 

Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε πως «εμείς ανεχόμαστε ως τρίτη ελληνική δημοκρατία, γιατί λέμε ότι χάθηκε και το φιλότιμο, να φιλοξενούμε στους κόλπους μας υπουργούς οι οποίοι είναι υμνητές της χούντας. Τρεις είναι…» ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι παρουσιαστές άρχισαν να την ρωτούν επίμονα σε ποιους αναφέρεται με την ίδια να απαντά: «Υμνητές της χούντας, ναι. Έχετε ξεχάσει ποιοι είναι; Να κάνετε ρεπορτάζ, έχετε έμπειρο επιτελείο και θα τους βρείτε…».

Ωστόσο, ύστερα από πίεση η ίδια απάντησε: «Ο κύριος Βορίδης, ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις