Πολιτική

Θεοδωράκης για Novartis: Το πολιτικό σύστημα δεν είναι άμοιρο ευθυνών, ήξερε και δεν μίλαγε

«Το πολιτικό σύστημα δεν είναι άμοιρο ευθυνών, στην καλύτερη περίπτωση ήξερε και δεν μίλαγε, στη χειρότερη κάποιοι είναι μπλεγμένοι», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, για την υπόθεση Novartis, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Λέω, λοιπόν, ότι οι υπουργοί, ακόμα και οι πρωθυπουργοί, όσοι ασκούν εξουσία, θα πρέπει να θεωρούνται, προφανώς, αθώοι και να δούμε τα στοιχεία που τους κάνουν ενόχους -αν τους κάνουν- αλλά θα πρέπει να είναι ανοιχτοί σε οποιοδήποτε έλεγχο, χωρίς να δαιμονοποιούν τις δικαστικές έρευνες», συνέχισε αναφερόμενος στη Novartis ο κ. Θεοδωράκης.

Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι πιστεύει πως άφησε τους ανθρώπους του στη λογική «βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε- έξι» και σημείωσε: «Πιστεύω επισπεύσανε τη διαδικασία των δικαστών και προσθέσανε και μερικά ενοχλητικά ονόματα που τους μπαίνουνε πολύ στο μάτι».

Σε ό,τι αφορά το Ποτάμι, τόνισε πως αναζητά τον τρίτο πολιτικό δρόμο και υπογράμμισε: «Προσπαθώ να παράγω, με λάθη, κάτι καινούργιο. Όταν είσαι σε μία χώρα καθημαγμένη, όταν υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα κρίσης, όταν υπάρχει ένα πολιτικό αδιέξοδο, δεν μπορείς να λες ότι ο δρόμος που έχει χαραχτεί είναι ο σωστός δρόμος. Μήπως υπάρχει, λοιπόν, ένας άλλος δρόμος; Αυτό αναζητά το Ποτάμι, πότε με επιτυχία, πότε με αποτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1