Site icon NewsIT
18:26 | 23.09.17

Θεοδωράκης: Μπορούμε να φτάσουμε το 15% – “Δηλητήριο” η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Μπορούμε να φτάσουμε το 15% – “Δηλητήριο” η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Newsit Newsroom

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο "προοδευτικό κίνημα" που θα μπορέσει να προσελκύσει και ψηφοφόρους που κινούνται στις παρυφές του "κέντρου", τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μάλιστα ανέφερε πως μπορεί αυτή η κίνηση να αποσπάσει ποσοστό της τάξης του 15%, ενώ χαρακτήρισε "δηλητηριώδη" την όποια συνεργασία με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real 97,8 είπε πως «εάν επιτευχθεί το νέο κόμμα, με το νέο όνομα που θα σηματοδοτεί και το καινούργιο, πιστεύω ότι αυτό θα μεγαλώσει και θα προσελκύσει στην πορεία και άλλο κόσμο».

Ως προς το στίγμα του νέου φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι μιλά «για προοδευτικό κέντρο, για μια συμμαχία που θα περιλαμβάνει φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, οικολόγους και όλο αυτόν τον κόσμο που είναι σήμερα στο προοδευτικό κέντρο».

Όπως είπε «αυτό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε είναι κάτι σαν αυτό που έκανε και ο Μακρόν στην Γαλλία, δηλαδή να πάρουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν πιστεύουν στις παραδοσιακές λύσεις της αριστεράς και της δεξιάς αλλά πιστεύουν στις σύγχρονες λύσεις». Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του ότι με ένα τέτοιο σχήμα «μπορούμε να πετύχουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 15% και μάλιστα σήμερα βγήκε μία δημοσκόπηση της METRON Analysis που δείχνει ότι αυτή η υπόθεση ενδιαφέρει περίπου το 10% της ελληνικής κοινωνίας αυτή την στιγμή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα. Ως προς τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών τόνισε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες μικρές αναταράξεις, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «τα μικρά αυτά προβλήματα όχι μόνο θα ξεπεραστούν, αλλά θα μας οδηγήσουν και σε μια σωστή κατεύθυνση». Και στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επεσήμανε ότι θα βρεθεί λύση. «Οι επαΐοντες και οι τεχνικοί έχουν τις λύσεις και δεν μένει παρά να πάρουμε εμείς την πολιτική απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα τολμήσει κάποιος πολιτικός αρχηγός, αν οι τεχνικοί διαβεβαιώσουν ότι μπορεί να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία να επιμείνει και να πει ότι δεν θα γίνει. Πιστεύω ότι όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα απομονωθεί από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δηλητήριο” οι ΣΥΡΖΑΝΕΛ

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον θα μπορούσε ο νέος φορέας να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Αν βάλεις στο νερό δύο σταγόνες από ένα δηλητηριώδες υγρό, μπορεί όλο το νερό να δηλητηριαστεί . Το με ποιους κάνει κάποιος κυβερνητική “παρέα” είναι καθοριστικό για το μείγμα της πολιτικής του και το μείγμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι προς όφελος της χώρας. Είναι καταστροφικό».

Πολλοί προσπάθησαν να εκφράσουν το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι ευρύτερο. Είναι ουσιαστικά μια ιδέα και κατά διαστήματα πολλοί έχουν προσπαθήσει να το “εκφράσουν”, από τον κ. Τσίπρα – τα τελευταία χρόνια – και βέβαια όλους τους προηγούμενους αρχηγούς του. Σημασία έχει τα πράγματα να εξελίσσονται και γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε από το παρελθόν όποιες σπίθες και φλόγες υπάρχουν και να πετάξουμε όποιες στάχτες υπάρχουν γιατί μια κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει κοιτώντας το παρελθόν, προχωράμε μόνο κοιτώντας προς το μέλλον».

Για τα δάνεια των κομμάτων

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του για τα οικονομικά του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε πλούσιους πολιτικούς και φτωχά κόμματα». Όπως είπε: «τα νέα κόμματα δεν μπορούν να έχουν χρέη και αν έχουν χρέη πρέπει να τα εγγυάται ο Πρόεδρος τους. Άρα αν θέλεις να πάρει δάνειο το κόμμα σου, πρέπει να το εγγυάσαι εσύ προσωπικά. Έτσι κανείς δεν θα πάρει δάνειο ποτέ». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει κανείς 900.000 ευρώ για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, γιατί δεν τα έχει και γιατί προφανώς δεν μπορούμε να βάλουμε τους πολίτες να πληρώσουν».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version