Πολιτική

Θεοδωράκης: Όσοι πολεμούν τη λύση υπερασπίζονται το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

Οι μεγαλύτερες χώρες έχουν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και αυτό πρέπει να αλλάξει επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο Σταύρις Θεοδωράκης η μη λύση σημαίνει διαιώνιση του προβλήματος και ουσιαστικά δρα υπερ των σκοπιανών και του ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας”,

“Δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε πως “όταν ομιλητές είναι ακροδεξιοί και λένε επικίνδυνα πράγματα για τη χώρα σου, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις”.

Σκληροί ήταν οι χαρακτηρισμοί του Σ. Θεοδωράκη για τον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως είναι εξευτελιστικό για τους Έλληνες να παρακολουθούν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης της χώρας τους να μην μπορεί να προσεγγίσει ελληνικό έδαφος (τα Ίμια), τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει η προκλητικότητα των Τούρκων στην περιοχή και να έχουμε συνεχώς στραμμένη την προσοχή μας στα ανατολικά, λύνοντας σιγά σιγά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.

O Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως, στην υποθετική περίπτωση που δεν βρίσκουμε καμία λύση με τη FYROM, οι Σκοπιανοί θα αναζητήσουν στήριγμα στην τουρκική πλευρά και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Ερωτώμενος για το αν υπάρχει διχογνωμία στο Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με το Σκοπιανό, είπε πως δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, όλοι υπερασπιζόμαστε μια σύνθετη λύση με δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στο Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής να αντικαταστήσουν τον κ. Καμμένο και να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό τον κ.Αλέξη Τσίπρα.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ