Πρότεινε να ισχύσει ό,τι ισχύει και στην Κύπρο, που δίνει τη δυνατότητα στις Τράπεζες και τον χρεωμένο πολίτη να συζητήσουν για να βρουν λύση μεταξύ τους και όχι να πάνε τα δάνεια με εξευτελιστικές τιμές στα funds».
Σχολιάζοντας στη συνέχεια, τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία η συνάντηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου με την ηγεσία της Εκκλησίας. Προφανώς με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνουμε διάλογο, αλλά η εικόνα μιας χώρας όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, δεν είναι εικόνα σύγχρονης εποχής. Είναι δυνατόν να αποφασίζεται, σε νυχτερινές συναντήσεις, αν θα διδαχθούν τα παιδιά μας αυτά, ή τα άλλα Θρησκευτικά; Είναι κάτι πρωτάκουστο και τέτοιες κινήσεις πλήττουν το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας».
Σχετικά με τις αναταραχές στη Δικαιοσύνη και την προσπάθεια των «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» να παρέμβουν, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι το Ποτάμι κρατούσε ανέκαθεν ουδέτερη στάση απέναντι στην δικαιοσύνη, καθώς είναι ανεπίτρεπτο η απονομή της να επηρεάζεται από την πολιτική και ταυτόχρονα δήλωσε έκπληκτος από την αδυναμία του ΣτΕ να τοποθετηθεί στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ