Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο έγινε θετικό παράδειγμα σε όλη τη Γη»

Στις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης στάθηκε ον υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορονοϊού από τη χώρα μας.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι η δημιουργία σε κάθε γειτονιά μιας «κυψέλης» επικοινωνίας και αθλητισμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα «Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Προγραμμάτων & Υποδομών Μετά την Περίοδο της Πανδημίας».

Αναφερόμενος στην περίοδο της καραντίνας είπε: «Αποκτήσαμε ένα ισχυρό κεκτημένο για το ελληνικό κράτος, και η Ελλάδα από «μαύρο πρόβατο» έγινε θετικό παράδειγμα σε όλη τη γη. Τμήμα αυτού του θετικού κεκτημένου είναι η άθληση και η συμμετοχή σε μια ζωή που έχει πολύ περισσότερη κίνηση. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον χώρο του αθλητισμού να βάλει νέες δυνάμεις και νέο αίμα σε όλη αυτήν την προσπάθεια.

Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο, χωρίς συμμετοχή στην άθληση. Οι άνθρωποι που δεν αθλούνται είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν μπορούν να επιτύχουν την ισορροπία στη ζωή τους ανάμεσα στη σωματική και ψυχική υγεία και να είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σημαντική στη ζωή του ανθρώπου η οργανωμένη άθληση. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για νέα παιδιά. Είναι μια εγγύηση για μια διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας και διαμόρφωση θέλησης ισχυρού χαρακτήρα που μπορεί να τα βγάζει πέρα και στις δύσκολες στιγμές».

«Υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν αθλητικές δράσεις»

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί αρκετά χρήματα για αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Τώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν αθλητικές δράσεις. Σύντομα θα δημοσιευτούν 11 προσκλήσεις που αφορούν δήμους και περιφέρειες, με δύο εξ αυτών, όπως επισήμανε, να αναφέρονται ευθέως σε αθλητικές δράσεις και στη δυνατότητα σε κάθε γειτονιά να δημιουργηθούν ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους χώρους, ώστε να εξυπηρετηθεί η τοπική κοινωνία και να στηρίξουμε τη συμμετοχή των πολιτών στην αθλητική δραστηριότητα, συνεχίζοντας έτσι το αθλητικό κίνημα που ξεκίνησε στην πανδημία του κορονοΐού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Διονύσης Κυριακόπουλος, ο κοσμήτορας δ/ντης Εργαστηρίου «Οργάνωση & Διοίκηση Υπηρεσιών Ποιότητας Ζωής» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Ο πήχης της πλειοψηφίας δεχόμαστε ότι είναι οι 151 βουλευτές – Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε ο Τσίπρας να κυβερνήσουμε με πλειοψηφίες αλα καρτ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «εμείς έχουμε μια πλειοψηφία με 155 βουλευτές. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική δύναμη για εμάς»
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Πολάκης «σφάζει με το γάντι» τον Αλέξη Τσίπρα και ποζάρει με φόντο τον Άρη Βελουχιώτη
«Πρέπει να υπάρξει ορατή αριστερή προοδευτική εναλλακτική λύση άμεσα! Όχι σε ορίζοντα πενταετίας» γράφει στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει
Ο Παύλος Πολάκης με τον Αλέξη Τσίπρα 11
Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και οι ηχηρές παρουσίες
Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε μετά από πολύ καιρό διαχωριστικές γραμμές σε ότι αφορά  την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις και τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας 9