Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα δεν κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκο. «Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από οποίους υποκινούνται, δεν εκφράζουν διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στον χαιρετισμό του ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκδήλωση μνήμης για τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκο, που έπεσε στο καθήκον στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, επισήμανε την ανάγκη ενότητας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στην Ιαπωνία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Και μέσα από τη διατήρηση της ενότητας των Ελλήνων οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε πράξη τη θυσία των τριών ηρώων των Ιμίων.

«Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από όποιους υποκινούνται, δεν εκφράζουν διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε όλους τους Έλληνες να δουλέψουμε μαζί με ενότητα και αποφασιστικότητα.

«Για να δυναμώσουμε και άλλο την Πατρίδα μας, την ισχύ της, την προοπτική της, την αυτοπεποίθηση όλων μας στο αύριο. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια
Ελλάδα με ένδοξη ιστορία, αλλά και ένδοξο παρόν και μέλλον», πρόσθεσε.

Θεοδωρικάκος για τη νύχτα των Ιμίων

Αναφερόμενος στη νύχτα των Ιμίων ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «μέσα σε κείνη τη νύχτα συμπυκνώθηκαν με τόσο δραματικό τρόπο τα γνωρίσματα της ιστορικής πορείας του έθνους μας. Η αγάπη για την πατρίδα ως ύψιστη αξία ζωής, η απόλυτη αίσθηση του καθήκοντος, η αυτοθυσία για την Ελλάδα». 

Αυτό έπραξαν, όπως είπε, εκείνη τη νύχτα και οι τρεις ήρωες των Ιμίων, Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός.
«Οδηγός τους ήταν το αόρατο νήμα ηρωισμού και δόξας, που διαπερνά την Ιστορία μας, διασφαλίζοντας στο Έθνος τη συνέχεια και την πρόοδο τους, στο αύριο. Οφείλουμε να αντλούμε διδάγματα από την Ιστορία μας. Σε μια δύσκολη
συγκυρία αυτά αποτελούν πυξίδα και προϋπόθεση αισιοδοξίας για το μέλλον». 

Ίμια: 27 χρόνια πριν

Στις 31 Ιανουαρίου 1996 στη 1:40 τα ξημερώματα, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονταν στη Μεγάλη Ίμια (Δυτική). Στις 5:30 ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στο πλοίο.

Αποτέλεσμα ήταν και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος  Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, να βρουν τραγικό θάνατο.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή