Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι έτοιμοι για την αλλαγή και την αξιολόγησή τους

Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου με επιστημονικά δεδομένα «ταιριάζοντας τον κάθε υπάλληλο στα προσόντα που έχει και στη θέση που του αναλογεί», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

Γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Θεοδωρικάκος συνέστησε στους δημοσίους υπαλλήλους ότι «όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, για τη βελτίωση, την αλλαγή και την αξιολόγησή τους».

Σε ερώτηση εάν η ψηφιοποίηση του Δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων στο Δημόσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα μπορούν, εφόσον οι θέσεις που κάλυπταν έως τώρα δεν είναι αναγκαίες, στο μέλλον να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Είναι εργαζόμενοι του ελληνικού κράτους. Πιστεύω ότι ο συνολικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων, εδώ που είμαστε, ύστερα από τη δεκαετία της κρίσης, είναι ένας φυσιολογικός αριθμός».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετικό το αποτύπωμα της πλήρους επαναλειτουργίας του Δημοσίου και τόνισε ότι και στην περίοδο της καραντίνας στόχος του υπουργείου ήταν η διατήρηση της υγείας και της κοινωνικής συνοχής των εργαζομένων, ιδιαίτερα των οικογενειών, ενώ σήμερα το μήνυμα είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης και καθολική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 52