Πολιτική

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Προτεραιότητα το «Εξοικονομώ» για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Έγινε η παράδοση παραλαβή

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας έθεσε ως προτεραιότητες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27.6.2023) το μεσημέρι.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, με το ξεκίνημα του έργου της νέας κυβέρνησης, ευχήθηκε να μην χρειαστεί στο μέλλον η δημοσιονομική πολιτική να συνδράμει την ενεργειακή, όπως συνέβη στο παρελθόν λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες, ο νέος υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στην πρώτη της φάση και τις επόμενες δεκαετίες θα χειροτερέψει, και την ανάγκη «να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές υποχρεώσεις της χώρας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» αλλά και να προχωρήσει η πράσινη μετάβαση σε ασταθές και μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον».

«Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αδράνειας. Έχουμε αυστηρούς στόχους σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπου υπάρχουν αυστηρά ορόσημα και χρονοδιαγράμματα τα οποία θα επιμείνω να τηρήσουμε με μεγάλη πιστότητα», τόνισε.

skilakakis ypen ape

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου, στους οποίους, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται:

  • η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 80%,
  • η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών,
  • η υλοποίηση των προγραμμάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και ηλεκτροκίνηση,
  • η προώθηση της έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου, οι διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις,
  • η ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων,
  • η δασοπροστασία,
  • ο νέος τρόπος λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και
  • η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

«Μεγάλη τιμή η θέση του υφυπουργού»

Η νέα υφυπουργός (τέως γενική γραμματέας Ενέργειας) Αλεξάνδρα Σδούκου ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να συνεχίσω να εργάζομαι για την ενέργεια από την θέση του υφυπουργού. Θα συνεχίσουμε τις πολιτικές και θα ανοίξουμε νέα κεφάλαια, θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα το επόμενο διάστημα».

Ο απερχόμενος υπουργός Παντελής Κάπρος παρέδωσε στον κ. Σκυλακάκη το σχέδιο του νέου ενεργειακού σχεδιασμού που θα πρέπει να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 2
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ