Χιλιάδες τουρίστες έμειναν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετά τη κατάρρευση της Thomas Cook. Η χρεοκοπία της εταιρίας προκαλεί ζημιά στον ελληνικό τουρισμό, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει, μακροπρόθεσμα, τα 500 εκατ. ευρώ σύμφωνα με όσα είπε το πρωί της Τρίτης (24.09.2019) στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
[read4more]
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, υπάρχουν συμβόλαια επταετίας με την Thomas Cook.
Μέχρι στιγμής, περισσότερο από τη χρεοκοπία της βρετανικής εταιρίας, επηρεάστηκαν η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, ενώ μεγάλο θα είναι το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα και η Κρήτη, όπου η τουριστική περίοδος τελειώνει σε έναν μήνα.
«Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα» τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης.
Τα άμεσα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού είναι:
– η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί
– ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με την Thomas Cook
– οι άμεσες ακυρώσεις.
«Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή» σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης. «Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε», συμπλήρωσε.
Από το «κανόνι» της Thomas Cook, σύμφωνα με τον υπουργό, επηρεάστηκαν περισσότερο η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως. Όπως σημείωσε «στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί».