Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

«Θερμή» υποδοχή στον Βορίδη από αγρότες στη Λάρισα

«Θερμή» υποδοχή στον Βορίδη από αγρότες στη Λάρισα
Φωτογραφία larissanet.gr

Με συνθήματα και παράπονα περίμεναν οι αγρότες στη Λάρισα τον Μάκη Βορίδη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε στη θεσσαλική πόλη για να συμμετάσχει σε συνέδριο για το βαμβάκι.

Η πρώτη… υποδοχή στον Μάκη Βορίδη έγινε έξω από το κτίριο όπου γινόταν το συνέδριο. «Αγρότη, πολέμα, σου πίνουνε το αίμα» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούγονταν καθώς ο Μάκης Βορίδης έφτανε στο χώρο του συνεδρίου.

Πριν μπει στην αίθουσα, ο Μάκης Βορίδης είχε ένα «θερμό» τετ α τετ με αντιπροσωπεία των αγροτών. Οι αγρότες ενημέρωσαν τον υπουργό ότι είχαν συμφωνήσει με τους διοργανωτές να μπουν στην αίθουσα, εκπρόσωπός τους να μιλήσει, να σηκώσουν ένα πανό και να αποχωρήσουν.

Ο ένας από τους αγρότες που συμμετείχαν στο «πηγαδάκι» παραπονέθηκε στον Μάκη Βορίδη ότι έχει αρνηθεί τρεις φορές να τους δει και πως λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι το 70% των αιτημάτων τους έχει ικανοποιηθεί.

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, τους απάντησε ότι τα αιτήματά τους έχουν απαντηθεί, έστω κι αν κάποια δεν έχουν ικανοποιηθεί. «Μιλάμε παντελονάτα και ξηγημένα» ακούγεται στο βίντεο να τους λέει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως μπορούν όποτε θέλουν να πάνε στο υπουργείο για να μιλήσουν. Παράλληλα, τους κάλεσε να παρακολουθήσουν και το συνέδριο και εάν το επιθυμούσαν να υπάρξει παρέμβαση από μέρους τους στις εργασίες τους.

Στη συζήτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες, που όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, έγινε χωρίς καμία απολύτως ένταση, τέθηκαν ζητήματα και έχουν να κάνουν με τις κατώτατες εγγυημένες τιμές, την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.

Τελικά, εκπρόσωπος τον αγροτών έκανε παρέμβαση στο συνέδριο, ενώ αντιπροσωπεία τους σήκωσε πανό και φώναζε σύνθημα το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας εκπροσωπώντας τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη ότι δεν δέχεται τον διάλογο για μια σειρά από ζητήματα και κρύβεται.

Απαντώντας στα όσα είπε ο Κ. Τζέλας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι δεν κάνει διάλογο με αναγνώσεις μανιφέστων προσθέτοντας ότι η κατώτατη εγγυημένη τιμή είναι καταστροφική για τους αγρότες και δεν τη συζητά ενώ καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους υπογράμμισε: «Δεν συζητώ να φύγω από την ΕΕ και να κόψω το 50% του εισοδήματος των αγροτών»!

Με πληροφορίες και από larissanet.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις