Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Σβάστικες και στα γραφεία του ΚΚΕ

16.10.2024 | 13:51
Θεσσαλονίκη: Σβάστικες και στα γραφεία του ΚΚΕ

Με σβάστικες και «Heil Hitler» άγνωστοι βανδάλισαν το βράδυ της Τρίτης (15.10.2024) και τα γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί είχε αποκαλυφθεί ο ίδιος ακροδεξιός βανδαλισμός σε σχολείο της Νεάπολης.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό οι άγνωστοι δεν έμειναν στο σχολείο και συνέχισαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, γράφοντας στους τοίχους ναζιστικά συνθήματα και ζωγραφίζοντας σβάστικες. 

«Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μέρες πριν την εκδήλωση μνήμης προς τιμή του Τάσου Μαγκλαρίδη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, την 28η Οκτώβρη 1980, από αστυνομικούς-όργανα της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, που ματοκύλισαν παρέλαση των αγωνιστών της Ε.Α. Η επίθεση στα γραφεία μας έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών στην περιοχή της Νεάπολης σε βάρος του ΚΚΕ και άλλων λαϊκών οργανώσεων και φορέων, με τις οποίες βέβαια δεν ασχολείται η αστυνομία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης (ΚΟΒ) Νεάπολης του ΚΚΕ.

Καλείται, δε, «ο λαός της Νεάπολης να καταδικάσει αυτές τις προκλήσεις και να δυναμώσει τη δράση του για να απομονωθούν οι νοσταλγοί των Ναζί», συμμετέχοντας στην εκδήλωση προς τιμήν του Τάσου Μαγκλαρίδη, την Κυριακή 20 Οκτώβρη, 11.00 πμ, στο δημαρχείο Νεάπολης.

Πηγή φωτογραφιών: The Opinion

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version