Site icon NewsIT

Τι απαντά ο δημοσιογράφος της Liberation για την συνέντευξη Στουρνάρα

09.12.2013 | 11:15
Τι απαντά ο δημοσιογράφος της Liberation για την συνέντευξη Στουρνάρα

Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Liberation συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στην οποία μεταξύ άλλων ο υπουργός εμφανιζόταν να λέει ότι θα καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αλλά και οι εξαιρέσεις για τους αγρότες.

Φυσικά προκλήθηκε σάλος από το δημοσίευμα αυτό και αργά το απόγευμα διαψεύσθηκε από το υπουργείο ότι ο κ. Στουρνάρας είπε κάτι τέτοιο στην εφημερίδα.

Όμως, ο Ζαν Κατρεμέρ, ο δημοσιογράφος που πήρε την συνέντευξη έγραψε στο προσωπικό του μπλογκ την δική του εκδοχή για το πως έγιναν τα πράγματα και μάλιστα με ειδική σημείωση στα ελληνικά.

  Όπως λέει ο ίδιος δεν κατάλαβε λάθος όλα όσα του είπε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνει ο ίδιος, ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποίησε παραδείγματα με φορολογικές εξαιρέσεις στα οποία συμπεριέλαβε και τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά. “Είναι προφανές για μένα, γράφει ο δημοσιογράφος της Liberation, “ότι δεν το ανέφερε στην τύχη. Ο υπουργός θα μπορούσ ενα χρησιμοποιήσει άλλο παράδειγμα. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν προφανές ότι αυτό ήταν πρόβλημα γι’ αυτόν.”

Γράφει επίσης ότι επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δυο φορές την Πέμπτη το πρωί αλλά απάντηση δεν πήρε. Οπότε θεώρησε ότι δεν τίθεται θέμα διάψευσης.

Η σημείωση στα ελληνικά

(1) En grec : « Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Liberation» δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν! Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών την δήλωση Στουρνάρα για κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά!

Στουρνάρας στη Liberation: Θα καταργηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ στα νησιά!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version