Πολιτική

Τι απαντά ο Φωτάκης για την υποτροφία του γιου του από το ΕΛΙΔΕΚ

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” έδωσε ο Κώστας Φωτάκης αναφορικά με την υποτροφία 27.000 ευρώ στον γιο του, από το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει.

Ειδικότερα ο  αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντά στα ΝΕΑ για το δημοσίευμα πως ο γιος του πήρε το 2017 υποτροφία ύψους 27.000 ευρώ ως υποψήφιος διδάκτορας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Ίδρυμα το οποίο ο πατέρας του σχεδίασε και δημιούργησε.

Ο κ. Φωτάκης στην ανακοίνωσή του τονίζει σχετικά: Σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας του γνωστού Συγκροτήματος γίνεται αναφορά σε μέλος της οικογένειάς μου που διεκδίκησε με επιτυχία το 2017 υποτροφία υποψήφιου διδάκτορα από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), στο πλαίσιο ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας. Η χρονική στιγμή που επιλέγεται να κυκλοφορήσει αυτό το δημοσίευμα, «σύμφωνα με πληροφορίες» όπως αναφέρεται, δεν είναι τυχαία γιατί τα αποτελέσματα έχουν δημοσίως ανακοινωθεί εδώ και δύο χρόνια. Κατά συνέπεια οι «πληροφορίες» είναι αήθεις και αποσκοπούν στο να πλήξουν τη θεσμική μου ιδιότητα και το έργο που επιτελείται στο Υπουργείο, ενώ παράλληλα σπιλώνουν την προσωπικότητα ενός νέου και πλήρως ανεξάρτητου ατόμου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θίγουν το ίδιο το ΕΛΙΔΕΚ, ένα Ίδρυμα-θεσμό που στηρίζει την Έρευνα και τους νέους επιστήμονες στη χώρα. Ένα Ίδρυμα που έχει γίνει αποδεκτό από ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Οι «πληροφοριοδότες» αδυνατούν να κατανοήσουν ότι τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει. Δεν σχετίζονται με τις τακτικές που οι ίδιοι καθιέρωσαν και εξέθρεψαν στο παρελθόν. Το ΕΛΙΔΕΚ είναι ένα παντελώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από την Πολιτεία Ίδρυμα. Η Διοίκησή του, δηλαδή το Επιστημονικό Συμβούλιο, επιλέγεται από 40 εκπροσώπους που ορίζονται από τα ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. Οι αξιολογήσεις των προτάσεων των προκηρύξεων του ΕΛΙΔΕΚ γίνονται από ανεξάρτητες Επιτροπές καταξιωμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χωρίς καμία δυνατότητα εξωτερικής παρέμβασης.

Αλλά ας μην κρυβόμαστε. Η σημερινή αντιπολιτευτική ένδεια, οδηγεί σε τέτοιες απόπειρες έγερσης θεμάτων ηθικής τάξης και δεοντολογίας εκεί που δεν υπάρχουν. Ας το εμπεδώσουν όμως καλά όσοι ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα