Site icon NewsIT

Τι απαντά ο πρώην διευθυντής του Σαμαρά για τη λίστα Μπόργιανς

19.02.2016 | 23:28
Τι απαντά ο πρώην διευθυντής του Σαμαρά για τη λίστα Μπόργιανς

Για «γελοιότητες… » και επιτηδευμένα «μπέρδεμα άλλων υποθέσεων…» προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ήταν η πρώτη απάντηση κύκλων του πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Κώστα Μπούρα επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν, ότι «όπως έχει προκύψει από τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς έχει δηλώσει πως το CD με τους έλληνες καταθέτες φοροφυγάδες το παρέλαβε την Άνοιξη του 2015 και την παρέδωσε το Νοέμβριο του ίδιου έτους στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό είναι καταγεγραμμένο από τον ίδιο τον κ. Μπόργιανς!.

Επίσης, επισήμαναν ότι για το περιεχόμενο του CD του 2012 – που επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- είναι εμφανές στο «τηλεαντιγράφημα» της 8ης Οκτωβρίου 2012 όπου στην τρίτη παράγραφο ο ίδιος ο Γενικός μας Πρόξενος αναφέρει καθαρά πως πρόκειται «για την εξαγορά CD ελβετικής τράπεζας από κυβέρνηση Β. Ρηνανίας – Βετσφαλίας με ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς 1.000 περίπου Γερμανών φοροφυγάδων με ποσά που υπερβαίνουν…».

Σε ότι αφορά για το «ποια συνεργασία ζητήθηκε από τον Πρόξενο μας να αρνηθεί ευγενικά…» οι κύκλοι του κ. Κ. Μπούρα έλεγαν ότι ήταν για την ανάπτυξη τεχνικής συνεργασίας εξηγώντας πως η όποια συμφωνία μπορεί να συναφθεί μεταξύ υπουργών και Κρατών (Ελλάδας – Γερμανίας) και δεν μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία σε επίπεδο Κράτους – Κρατιδίου δηλαδή της της Ελλάδας και της Ρηνανίας – Βετσφαλίας που είναι Κρατίδιο…».

Οι ίδιοι κύκλοι του κ. Κ. Μπούρα, υπενθύμιζαν ότι και όταν πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ανακινήσει το θέμα θέτοντας στο «στόχαστρο» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, που ήταν υπουργός Οικονομικών τότε, είχαν λάβει την απάντηση ότι ποτέ δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη καμίας τέτοιας λίστα, ενώ όταν στην συνέχεια προσπάθησαν να «εμπλέξουν» τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα είχαν λάβει από τον ίδιο την ίδια απάντηση… Τώρα «για τρίτη φορά επανέρχονται με γελοιότητες προσπαθώντας να εμπλέξουν το Πρωθυπουργό Γραφείο του Αντώνη Σαμαρά…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version