Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Τη δίωξη των τραπεζικών στελεχών για τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα ζητά ο Νικολόπουλος

Τη δίωξη των τραπεζικών στελεχών για τα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα ζητά ο Νικολόπουλος

Tην κατάργηση του νόμου, που ψηφίσθηκε με τροπολογία επί συγκυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και παρέχει «ασυλία» σε τραπεζικά στελέχη για δάνεια που χορήγησαν σε κόμματα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
 

Ο Νίκος Νικολόπουλος ερωτά «τι θα γίνει με την τροπολογία που προέβλεπε την ασυλία τραπεζικών στελεχών που χορηγούσαν «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα» ζητώντας να πληροφορηθεί «θα διωχθούν αυτεπαγγέλτως οι χορηγήσαντες τα “θαλασσοδάνεια” επειδή προκύπτει αβίαστα ότι δεν συντρέχει η προϋπόθεση του νόμου αφού δεν τηρήθηκαν οι σχετικές κανονιστικές πράξεις του κ. Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ); Ούτε οι αντίστοιχες της ΕΚΤ; Θα παραμείνει σε ισχύ ο νόμος των Σαμαρά – Βενιζέλου που παρέχει τη γνωστή, κατάπτυστη ασυλία στα τραπεζικά στελέχη που χορήγησαν τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων, ιδίως δε αυτά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκείνα των διαπλεκόμενων  φίλων τους, που έστησαν επιχειρήσεις-βιτρίνα με δανεικά και αγύριστα, υφαρπάζοντας τα χρήματα των καταθέσεων του ελληνικού λαού τα οποία φυγάδευσαν στο εξωτερικό;»

Ο κ. Νικολόπουλος επίσης αναφέρει πως «τις τελευταίες ημέρες, επιφανή στελέχη της αντιπολίτευσης γνωστά από την «καλή και την ανάποδη» ζητούν επιμόνως από τον πρωθυπουργό,  «να μην βάζει χέρι στη Δικαιοσύνη» ακόμα και σε  γραπτή δήλωση,  όπως αυτή του εκπροσώπου του κ. Μητσοτάκη  που χαρακτηριστικά γράφει: «κάτω τα χέρια, Τσίπρα…».

Αναφέρει ότι «ο πρ. αντιπρόεδρος του κ. Α. Σαμαρά, ο κ. Β. Βενιζέλος καταγγέλλει ότι : «Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν ασκεί σωστά τα καθήκοντα της» Και αποδίδει αυτή την σπουδή τους
στο γεγονός ότι ασκούν αυτή την κριτική γιατί βρίσκονται στην «ίδια πλευρά του λόφου», είναι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι»…  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε