Πολιτική

Τι είπε ο Μοσκοβισί στην Αχτσιόγλου για τα εργασιακά

Στο πλευρό της Ελλάδας για το θέμα των εργασιακών τάσσεται ο Πιερ Μοσκοβισί. Αυτό προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου με τον κοινοτικό επίτροπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας στη συνάντηση “η Ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους Ευρωπαϊκούς Χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο¨.

Και πρόσθεσε ότι “ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμμερίστηκε τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, τονίζοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης”.

Οι ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό και ότι συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος, στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι “σήμερα, υπήρξε σαφέστατη πρόοδος και διεφάνη η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά”.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας και των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας - Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
Η αγκαλιά Μητσοτάκη με τους γονείς του δολοφονημένου Ιωνά Καρούση - Συγκινητικές στιγμές στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ
ΟΙ συμφοιτητές του αποκαλούσαν τον Ιωνά Καρούση «ηλιαχτίδα», παρατσούκλι που του δόθηκε «γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ και τους γονείς του Ιωνά Καρούση που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα