Πολιτική

Τι είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε σήμερα συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν. Στην μεταξύ τους επικοινωνία, συζήτησαν την προοπτική της περεταίρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ζητήματα που αφορούν την επικείμενη σύγκληση της μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις κυρίως όσον αφορά το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής Laura Boldrini. Με την  Laura Boldrini συζήτησαν την προοπτική της περεταίρω ενίσχυσης των ελληνο-ιταλικών σχέσεων.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli, ο οποίος διαβίβασε τα συγχαρητήρια του ομολόγου του Li Keqiang, προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Το ανέφικτο έγινε πραγματικότητα – Οι Έλληνες πέτυχαν γιατί ήταν ενωμένοι
«Σήμερα ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, οι οποίες τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ευάγγελος Σέκερης: Η Ελλάδα στηρίζει τις ειρηνευτικές αποστολές που ευθυγραμμίζονται με εντολές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Έγινε ανοιχτή συζήτηση που αποτέλεσε πλατφόρμα για τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης