Site icon NewsIT

Τι κρύβει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-κουαρτέτου

04.02.2016 | 11:00
Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στο οποίο επιδίδεται το κουαρτέτο προβληματίζει την κυβέρνηση η οποία αναζητά απαντήσεις  για το τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Το πρώτο επεισόδιο εκδηλώθηκε την Τετάρτη όταν το κουαρτέτο δεν έστειλε την ατζέντα με τα θέματα του ασφαλιστικού που επρόκειτο να συζητηθούν με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει και να αναβληθεί η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μάλιστα διεμήνυσε στο κουαρτέτο πως επιθυμεί να λάβει ατζέντα με τα θέματα που θα συζητηθούν την Πέμπτη, ώστε να γίνει μία γόνιμη και σε βάθος συζήτηση και να κλείνουν οι πλευρές του ασφαλιστικού που συζητούνται.

Ο σκοπός της ενέργειας είναι να υπάρξει μία στοιχειώδης δέσμευση του κουαρτέτου για τα θέματα που συζητούνται και συμφωνούνται, ώστε να μην ακολουθηθεί παρελκυστική τακτική και καθυστερήσεις με το κόλπο της επαναφοράς θεμάτων που έχουν ήδη αντιμετωπιστεί και να καθυστερήσει η αξιολόγηση με ελιγμούς και μεθόδους που χαρακτηρίζονται από το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα (στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι την τακτική αυτή είχε ακολουθήσει κατά κόρον η τότε τρόικα  τους τελευταίους μήνες  της πρωθυπουργίας Σαμαρά και κυρίως κατά τη διαπραγμάτευση με τον Γκίκα Χαρδούβελη).

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε σήμερα έστειλε ατζέντα το κουαρτέτο και προς στιγμήν υπήρξε η σκέψη να αναβληθεί πάλι το ραντεβού. Όμως, αυτό θα μπορούσε να δώσει επιχειρήματα στο κουαρτέτο να αναχωρήσει χωρίς συζήτηση, οπότε θα καθυστερούσε η αξιολόγηση, πράγμα που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση.

Πάντως, ένα θέμα που θα επιθυμούσε, σύμφωνα με διαρροές, να συζητήσει το κουαρτέτο είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όμως, η κυβέρνηση αρνείται να ανοίξει τώρα το ζήτημα για έναν απλό λόγο. Δεν υπάρχουν τα 2 δις. ευρώ που απαιτούνται για την πλήρη ανάπτυξη του νέου θεσμού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version