Site icon NewsIT

Τι προβλέπει ο Νοστράδαμος για την Ελλάδα το 2034…

02.11.2015 | 16:03
Τι προβλέπει ο Νοστράδαμος για την Ελλάδα το 2034…

Πολύ γέλιο βρε παιδί μου, πολύ γέλιο. Κόπηκε η ανάσα μου. Κόντεψα να σκάσω με αυτές τις βαρυσήμαντες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία. 

Αλλά πάλι είπα, ευτυχώς που υπάρχουν αναλυτές που παριστάνουν τους σοβαρούς και κάνουν προβλέψεις για μετά 20 χρόνια, ακόμα και για 50 χρόνια αργότερα και μας διασκεδάζουν με την επιστημονική σοβαρότητα που παρουσιάζουν τα πλέον φαιδρά σενάρια.

Εδώ πέφτουν έξω για την επόμενη εβδομάδα, φιλοδοξούν οι αθεόφοβοι να προβλέψουν όσα δεν μπορούν οι καφετζούδες, ούτε οι χαρτορίχτρες ή οι αστρολόγοι.
Να, τελευταίος φιλόδοξος αναλυτής κάποιος Μίχαελ Μπέμερ που ενώ δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, τον έμαθε το πανελλήνιο ύστερα από την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση ούτε το 2034. Αλήθεια, ποιος θα θυμάται τότε τι είπε ο μέγας οικονομολόγος (λέτε να είναι μεγαλύτερος από το δικό μας Γιάνη;) Μίχαελ Μπέμερ;
Κι, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους γκουρού δεν γνωρίζουν ούτε κατά διάνοια την ελληνική οικονομία, τη δομή, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, κάποιοι δε, μπορεί να μην ξέρουν ούτε κατά που πέφτει η Ελλάδα στο χάρτη, σπεύδουν με πολύ επιστημονικό ύφος να κάνουν προβλέψεις.

Και για να τελειώνουμε με τις κολοσσιαίες ανοησίες των μακροχρόνιων προβλέψεων: Θυμάστε κανένα που να είχε προβλέψει το 2008 ότι θα κόβονταν οι συντάξεις και οι μισθοί στην Ελλάδα; Τολμούσε κανείς να το διανοηθεί; Ο Νοστράδαμος σίγουρα όχι. Μήπως εσύ Μίχαελ Μπέμερ και δεν μας το έλεγες για να μη μας πληγώσεις;
Αχ, βρε Αντι Γουόρχολ τι μας έκανες με το δεκάλεπτο της δημοσιότητας…
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version