Παρασκευή, 16 Αυγ.
33oC Αθήνα

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Σουλτς στις Βρυξέλλες

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Σουλτς στις Βρυξέλλες

Η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσιάστηκαν οι ελληνικές θέσεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής προσφύγων, καθώς και η συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης προσφύγων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Βουλή Γκάμπι Τσίμερ,

Στην συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, επιβεβαιώθηκε η αποφασιστική στήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην πρωτοβουλία για ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συζητήθηκε επίσης το προσφυγικό καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις και η αναβάθμιση του πολιτικού ρόλου της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε