Site icon NewsIT

Τι θα μας πει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών που έρχεται αύριο στην Αθήνα

20.07.2013 | 12:07
Τι θα μας πει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών που έρχεται αύριο στην Αθήνα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου δήλωσε στο Bloomberg ότι η “η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις όμως οι Έλληνες έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους”.

Ο Γερμανός Σόϊμπλε έφυγε ο αμερικανός Λιου έρχεται. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου θα είναι αύριο στην Αθήνα και οι απόψεις του αναμένονται με ενδιαφέρον.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο Λιου είπε ότι η “η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας, όμως, ότι “οι Έλληνες έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους”.

η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις όμως οι Έλληνες έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι θα πιέσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στη σύνοδο της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G 20) να τονώσουν την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα.

“Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τι μπορεί να κάνει για να κινηθεί και πάλι η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κόσμος χρειάζεται την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας”, δήλωσε ο υπουργός.

Συνάντηση με Σαμαρά την Κυριακή

Ο Λιου αναμένεται να αφιχθεί στη Μόσχα, όπου αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της διήμερης συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G 20 και θα επισκεφθεί την Αθήνα την Κυριακή (21 Ιουλίου), όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version