Σενάριο πρώτο: Ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργήσει απ’ τη Βουλή καθώς οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ τελούν υπό την κατάληψη των πρώην εργαζόμενων. Το ενδεχόμενο αυτό δημοσίευσε χθες και το newsit.
Για να είναι δυνατό να εκπέμπει το πρόγραμμα που προβλέπει ο νόμος θα πρέπει να εργάζονται στον φορέα αυτόν περί τα 400 άτομα τα οποία και θα υπογράψουν σχετικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνες) και έργου.
Σενάριο δεύτερο: Για να μην υπάρξουν νέες αναταράξεις τουλάχιστον στο επίπεδο εγκαταστάσεων και του προσωπικού να προσληφθούν στον νέο φορέα και για δύο μήνες ( και πάλι δίμηνες συμβάσεις) οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους και στο πλαίσιο του νέου φορέα να ξεκινήσουν οι εκπομπές από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Από το νέο σχήμα θα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στη “Ραδιοτηλεόραση” και στα μουσικά σύνολα.
Μέχρι την ετοιμασία του νέου σχήματος που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να “βγάζουν” πρόγραμμα “στον αέρα” και στη συνέχεια η πλειοψηφία τους θα αποχωρήσει.
Και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται ήδη απολυμένοι, οι νέες συμβάσεις δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση νέα πρόσληψη (αυτός είναι και ο λόγος που θα έχουν δίμηνη διάρκεια). Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται με οποιονδήποτε τρόπο στο ραδιομέγαρο και κοντά στους εργαζόμενους. Απόψε, την ώρα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Για 8η συνεχόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ παραμένουν στις θέσεις τους και βγάζουν στον αέρα 24ωρο πρόγραμμα.
Διαβάστε επίσης:
Δύο τα σχέδια για να ανοίξει η ΕΡΤ – Το παρασκήνιο και οι απειλές για εκλογές