Κυριακή, 6 Οκτ.
28oC Αθήνα

Τι τις θέλετε τις επίκαρες ερωτήσεις; Μόνο μια από τις 6 απαντήθηκε

Τι τις θέλετε τις επίκαρες ερωτήσεις; Μόνο μια από τις 6 απαντήθηκε

Νέα «δυστοκία» υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών να ανταποκριθούν στη συνταγματική τους υποχρέωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής!

Η διαδικασία της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων, σήμερα Παρασκευή, κατ’ εξοχήν ημέρα εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλή των Ελλήνων ξεκίνησε έχοντας από τα «αποδυτήρια» εξασφαλισμένο το αρνητικό αποτέλεσμα 6-2. Δηλαδή από τις 6 προγραμματισμένες για συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων θα συζητούντο οι 2 «εξ’ αιτίας κολλήματος υπουργού…» Όμως και από τις «2» τυχερές ερωτήσεις που οι αρμόδιοι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί είχαν ειδοποιήσει ότι θα είναι παρόντες, μόνο μία (!) τελικά συζητήθηκε για να γράψει τελικά το «ταμπλό» 6-1 καθώς η δεύτερη ακυρώθηκε «λόγω αιφνίδιου κωλύματος του βουλευτή.

Η «τυχερή» επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε ήταν αυτή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την υπογραφή της νέας διεθνές κλίματος συμφωνίας, που απαντήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Αντίθετα, η άλλη προγραμματισμένη και συμφωνημένη… για συζήτηση επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών (που συνήθως απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης) του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου σχετικά με τα Panama Papers, ανακοινώθηκε από την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι αναβάλλεται λόγω «αιφνιδίου… κολλήματος του βουλευτή»

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε