Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση – Φουλ επίθεση στο ΔΝΤ

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση – Φουλ επίθεση στο ΔΝΤ

Εχουμε σχεδόν συμφωνήσει σε όλα με τους Ευρωπαίους. Απομένουν κάποια ζητήματα μικρής σημασίας και ασφαλώς η διατύπωση και η σύνταξη των τελικών κειμένων. Κι΄ αυτό δεν έγινε γιατί έπρεπε τα μέλη του κουαρτέτου να φύγουν από την Αθήνα για την Ουάσιγκτον. Μάλιστα κάποια από αυτά είχαν κλείσει και εισιτήρια.

Η συμφωνία με το ΔΝΤ δεν είναι εφικτή. Η εκτίμηση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές είναι πως οι δύο πλευρές συμπίπτουν στα τρία τέταρτα των θεμάτων και διαφωνούν στα υπόλοιπα.

Στο πνεύμα αυτό κινούνται οι εκτιμήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης που διαρρέονται για την αξιολόγηση και όπως λένε γνώστες του θέματος στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η συνέντευξη των τεσσάρων υπουργών, συνοδευόμενη από λιγότερο ή περισσότερο σκληρή επίθεση προς το ΔΝΤ, το οποίο αναμένεται να κατηγορήσουν για κωλυσιεργία που δημιουργεί κινδύνους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Το στίγμα της στάσης απέναντι στο ΔΝΤ έδωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη η οποία εξαπέλυσε επίθεση στο Ταμείο.

Πάντως, όποια κι΄ αν είναι η εκτίμηση, το μεγάλο ζητούμενο είναι η εκταμίευση της δόσης και αυτό θα αποφασιστεί στο Eurogroup (κανονικό ή έκτακτο) ανάλογα με τις ισορροπίες που θα έχουν διαμορφωθεί, ύστερα και από την αντιπαράθεση της ΕΚΤ με τον Σόιμπλε ειδικά και τη Γερμανία ειδικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση αυτή αναζωπυρώθηκε ύστερα από τη συνέντευξη Σόιμπλε ο οποίος απέδωσε την άνοδο των ακροδεξιών ευρωσκεπτικιστών στη Γερμανία στην πολιτική των επιτοκίων που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε