Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη – Κλήθηκε και ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τη Λιβύη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου, θα συμμετάσχουν  τα μέλη της Διαδικασίας Βερολίνου,  καθώς και η Ελλάδα, το Κατάρ και το Μαρόκο. Η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Ζοζέπ Μπορέλ. 

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Γκουτέρες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, παρουσία και της εκτελούσας χρέη Ειδικού εκπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Λιβύη, S. Williams.

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχος της συνάντησης, που διοργανώνει η τρέχουσα γερμανική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι η επαναβεβαίωση των αρχών και των δεσμεύσεων της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση GPO: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ, μάχη ΠΑΣΟΚ με Πλεύση Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση – 8 στους 10 λένε «Όχι» σε κόμμα Τσίπρα και 9 στους 10 σε κόμμα Σαμαρά
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26%, το ΠΑΣΟΚ 12,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 12,5% ενώ συνεχίζεται η δημοσκοπική υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ
Κάλπες 10