Site icon NewsIT

Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς για να γίνει Συμβούλιο

24.02.2016 | 19:37
Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς για να γίνει Συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους πολιτικούς αρχηγούς Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Μητσοτάκης τους εξηγεί, γιατί θεωρεί πως η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό, πρέπει να γίνει πριν από τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι στιγμής διαπιστώνεται σύμπτωση απόψεων.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι δύο αρχηγοί συνεκτίμησαν ότι πρέπει να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματισθεί για τις 6 Μαρτίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση «να εφαρμόσει επειγόντως ένα εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, να σταματήσει την ασύδοτη μετακίνηση των μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια, να δημιουργηθούν, όχι μόνον ανοιχτοί φυλασσόμενοι χώροι, αλλά και κλειστού τύπου χώροι προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αντίστοιχα, να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του Λιμενικού Σώματος, να αναληφθούν δράσεις ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ώστε να “αναδειχθεί” η σημερινή πραγματικότητα».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version