Site icon NewsIT

Τηλεφωνήματα Σαμαρά με αυστηρό ύφος σε όλους τους υπουργούς – “Μη δίνετε δικαίωμα στους δανειστές” – Ο Βενιζέλος εμμέσως ζητά “άλλη τρόικα”

13.11.2013 | 20:35
Τηλεφωνήματα Σαμαρά με αυστηρό ύφος σε όλους τους υπουργούς – “Μη δίνετε δικαίωμα στους δανειστές” – Ο Βενιζέλος εμμέσως ζητά “άλλη τρόικα”

 - Το ύφος του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς ήταν ιδιαίτερα έντονο και απαιτητικό - Τους ζήτησε επιτακτικά να κλείσουν άμεσα όλες τις εκκρεμότητες με την τρόικα - Ο πρωθυπουργός μετά τη ρήξη με την τρόικα δεν θέλει να δώσει κανένα δικαίωμα στους δανειστές για σχόλια - Βενιζέλος: Η χώρα αδικείται - Ζητάμε έγκυρους συνομιλητές - Το Μαξίμου ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση για να δείξει πως δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις της τρόικας ακόμα κι αν χρειαστούν εκλογές

Οι τελευταίες εξελίξεις με την τρόικα και τη ρήξη που έχει δημιουργηθεί έστω και ελεγχόμενη, αλλά και οι σφοδρές αντιδράσεις από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης, προκάλεσαν την αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άρχισε τα τηλέφωνα σε υπουργούς σύμφωνα με πληροφορίες. 

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με τους υπουργούς του ζητώντας επιτακτικά και με έντονο ύφος να κλείσουν άμεσα όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα. 

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ήταν ξεκάθαρος για αποτελεσματικές και άμεσες λύσεις, προκειμένου να μην δοθεί το παραμικρό δικαίωμα στους δανειστές να σχολιάσουν με αρνητικό ύφος τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα, πέρα από το γεγονός πως ο πρωθυπουργός πίεσε ασφυκτικά τους υπουργούς τους, περιμένει από όλους απαντήσεις για το ποιό ακριβώς είναι το σημείο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς στους καταλόγους των υπουργείων για τη διαθεσιμότητα, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει σχολιάσει δυσμενώς πως κάποιοι υπουργοί ακόμα και τώρα αρνούνται να δώσουν στοιχεία. 

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Σαμαράς επειδή γνωρίζει πως η μη ύπαρξη συμφωνίας με την τρόικα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στη συνεδρίαση του Eurogroup επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να δείξει αποφασιστικότητα για τις αλλαγές για να μην επιβαρύνει επιπλέον το κλίμα στις Βρυξέλλες, αλλά και να έχει ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί. Ουσιαστικά, ζητώντας από τους υπουργούς να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες και με γνώμονα την ύπαρξη πλεονάσματος υψηλότερου από τον στόχο, θα τα καταθέσει όλα αυτά στους δανειστές, προκειμένου να περάσει τη γραμμή του. 

Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού γίνεται ένα μόλις 24ωρο από τη διαρροή του ευρωπαίου αξιωματούχου ότι η τυχόν συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας απέχει δισεκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, με μία επικοινωνιακή αντεπίθεση το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να δείξει πως είναι έτοιμο για σύγκρουση με την τρόικα είτε ελεγχόμενη είτε μη και πως αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών, έστω κι αν αυτό σημαίνει πως ο τόπος θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές. 

Στην αντεπίθεση και ο Βενιζέλος με τους δανειστές

Κριτική στους δανειστές για τον τρόπο που διαπραγματεύονται άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ζητά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές.

«Η χώρα αδικείται από την συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, η οποία υποτιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού ενώ κάνει πως αγνοεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών της Βουλής για τις προτεραιότητες της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2014.

«Εμείς δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση, που να καταλαβαίνουν τα πραγματικά δεδομένα και την δυναμική των αριθμών», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πέντε κόμματα είπαν “ναι” στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΑΣ

Οι βουλευτές της κυβέρνησης απειλούν το Μαξίμου! Και νέος γαλάζιος αντάρτης

Αυτός είναι ο προκλητικός Ευρωπαίος Επίτροπος – Πάγκαλος: Ηλίθιος ο …σκιέρ Τόμας Βίζερ

Μαλόζ: Με σοκάρει η δήλωση για το σκι και τις συνομιλίες με την Ελλάδα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version