Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Ίσως και σήμερα στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ

Πιθανότατα σήμερα (13.01.2017) θα δει το φως της δημοσιότητας η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης έρχεται δυόμιση μήνες μετά την κεκλεισμένων θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το ζήτημα. Μέχρι σήμερα, υπήρχαν δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά όχι επίσημη ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 26 Οκτωβρίου 2016, οι δικαστές τοποθετήθηκαν κατά του νόμου Παππά πλειοψηφία 14 έναντι 11 μειοψηφούντες οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παράκαμψη του ΕΣΡ στη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών χωρίς οποιαδήποτε προθεσμία ή αστερίσκο. Με τη δημοσίευση της απόφασης και η διοικητική πράξη στην οποία στηρίζεται ο νόμος Παππά, ακυρώνεται, γεγονός που σημαίνει ότι όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Με την δημοσίευση της απόφασης είναι βέβαιο ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο.

Την σύνταξη της απόφασης για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια Γιώργος Παπαγεωργίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Prorata: Ξεκάθαρη πρωτιά για ΝΔ – Δεύτερη η Πλεύση Ελευθερίας, ελεύθερη πτώση για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Το 70% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 86% δεν είναι ικανοποιημένο με την προσπάθεια της Κυβέρνησης ώστε να διαλευκανθεί η τραγωδία των Τεμπών
Εκλογές
Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για παράνομη μεταφορά φορτίου – Κατάκτηση για τη χώρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Τα τρένα σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλή από ό,τι ήταν το 2023» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι μετέτρεψε σε ένα ατελείωτο δικαστήριο τη χώρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης