Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Time out στην κυβερνητική κρίση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου – Η συμβολή των δύο υπουργών για να μην έρθει η ρήξη

Time out στην κυβερνητική κρίση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου – Η συμβολή των δύο υπουργών για να μην έρθει η ρήξη

– Την Πέμπτη το πρωί λήγει το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου για την παραίτηση του Μουζάλα
– Συνεδριάζει στις 09:00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους ή όχι στην κυβέρνηση
– Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί καλούν τον πρωθυπουργό να μην υποκύψει στις πιέσεις του Πάνου Καμμένου
– Έντονη φημολογία πως ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη μαζέψει τα πράγματά του από το γραφείο του – Το διαψεύδει η Χρυσοβελώνη
– Ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για τη στάση του Ποταμιού στην υπόθεση Μουζάλα

Και με τη χώρα σε δύσκολη κατάσταση, φαίνεται πως φουντώνει ολοένα και η κυβερνητική κρίση που ξέσπασε με την αναφορά του Γιάννη Μουζάλα στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, κάτι που έχει προκαλέσει την άγρια αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος τη νύχτα της Τετάρτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ουδείς να γνωρίζει τι ειπώθηκε. Εαν ήταν δηλαδή μία επικοινωνία προκειμένου να πέσουν οι τόνοι ή μία αποχαιρετιστήρια επικοινωνία. 

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου στην τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε συμφωνία το θέμα του Γιάννη Μουζάλα να συζητηθεί μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Πάνος Καμμένος τελικά θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον πρωθυπουργό να του εύχεται και καλό ταξίδι.

Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία φαίνεται πως προσωρινά μπορεί να εξομαλύνει την κατάσταση και πλέον οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα θα έρθουν μετά το Σαββατοκύριακο, χωρίς φυσικά όλο αυτό το διάστημα να λείπουν οι παρασκηνιακές ενέργειες σε αυτό το θέμα.

Χαρακτηριστικό των εξελίξεων είναι πως το βράδυ της Τετάρτης δύο υπουργοί, οι κ.κ. Παππάς και Κουΐκ βρέθηκαν στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να τον πείσουν να μην οξύνθεί περαιτέρω το κλίμα. Και η τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε μετά την επίσκεψη αυτή που σημαίνει πως προσωρινά υπήρξε λευκός καπνός.

Ο λευκός αυτός καπνός πάντως είναι προσωρινός και από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους πλέον να συζητούν το θέμα από κοντά, μιας και ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως εξακολουθεί να επιμένει για την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλαμετά το λεκτικό αυτό ατόπημα.

Σε αυτό το κλίμα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στο Μαξίμου για να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας μέχρι το πρωί της Πέμπτης αλλιώς είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την κυβέρνηση. Μάλιστα, για αυτό το λόγο συγκλήθηκε εκτάκτως και η Κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να καθορίσουν τη στάση τους.

Μπροστά σε αυτό το κυβερνητικό αδιέξοδο, το Μαξίμου έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το Ποτάμι, το οποίο μάλιστα επικροτεί για τη στήριξή του προς το πρόσωπο του κ. Μουζάλα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν ήδη υπάρξει διερευνητικές επαφές τόσο με το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Ένωση Κεντρώων με σκοπό να δημιουργηθεί μία νέα κυβερνητική συνεργασία.

Δεν αποκλείεται πάντως το ζήτημα Μουζάλα να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερουανασχηματισμού καθώς ο μήνας Μάρτιος έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ως μήνας αξιολόγησης όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε