Site icon NewsIT

Την Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και όχι σε ένα άρθρο

08.10.2015 | 15:30
Την Δευτέρα το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και όχι σε ένα άρθρο

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα προαπαιτούμενα και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να μην κατατεθεί με την διαδικασία "κατεπείγοντος", αλλά του "επείγοντος" και θα έχει περισσότερα από ένα άρθρα.

Το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται πάντως και από την προετοιμασία των αρμόδιων Υπουργείων τα οποία σημειωτέον αύριο πρέπει να έχουν ενημερώσει σχετικά το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Εξάλλου υπό την προεδρία πιθανότατα του Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Μια συνεδρίαση που θα αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση την εισήγηση του Προέδρου και της Π.Γ. και θα αποτυπώσει το νέο συσχετισμό δυνάμεων στο κόμμα καθώς καλείται να εκλέξει το νέο Γραμματέα της ΚΕ και τη νέα Πολιτική Γραμματεία.

Όσον αφορά τον Γραμματέα φαβορί θεωρείται ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ είναι ζητούμενο αν η συνιστώσα των ‘”53+” θα κατεβάσει υποψήφιο προκειμένου να καταγράψει δυνάμεις στο νέο τοπίο της ΚΕ μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας (Π. Λαφαζάνης), της ΚΟΕ (Ρ. Ρινάλντι) και της ΔΕΑ (Αντ. Νταβανέλου).

Να σημειωθεί ότι στόχος του νέου Γραμματέας και πρωτίστως του Αλέξη Τσίπτα είναι να οδηγήσουν το κόμμα σε ένα Συνέδριο μέχρι την άνοιξη που θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την νέα ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version