Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Της διαπλοκής στη Βουλή – Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:30. Όλοι όμως αναμένουν ότι το θέμα, η διαπλοκή, θα φέρει σφοδρή κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προϊδεάσει ήδη με την ομιλία του στη Βουλή όταν και κατέθεσε το αίτημα για συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τονίζοντας: “Μην νομίζετε ότι θα αποδράσετε. Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις, μπροστά στον ελληνικό λαό, ενώπιος ενωπίω. Μπροστά στον ελληνικό λαό”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει εφ όλης της ύλης σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, με αιχμή βέβαια το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη στάση του κόμματός του απέναντι στη δικαιοσύνη. Αναμένεται ουσιαστικά να θέσει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβαινε επί δεκαετίες και να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει τι έκανε εκείνος, το κόμμα του, και οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν: Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός, γιατί επί 27 χρόνια δεν ρυθμίστηκε το τηλεοπτικό τοπίο. Απέναντι στη ΝΔ και τον πρόεδρο της κεντρική είναι η κατηγορία περί υπεράσπισης συμφερόντων καναλαρχών που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια. Για τις τηλεοπτικές άδειες το μήνυμα της κυβέρνησης προς την ΝΔ, και όχι μόνο, είναι: “ας καταλάβουν ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε”. Κυβερνητικές πηγές έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για “απαράδεκτη τακτική να στοχοποιεί δικαστικούς” και “θεσμικά επικίνδυνο παιχνίδι” που όμως, όπως υπογραμμίζουν, “δεν πρόκειται να αποτρέψει την πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο”. “Η ΝΔ κινείται ως ένα διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών”, είχε σημειώσει ο κ. Παππάς. “Βλέπουμε τη ΝΔ να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων”, τόνιζε το Σάββατο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Απ’ την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει αύριο την ομιλία του στο πως πατάσσεται η διαπλοκή και θα αναδείξει πως ο Αλέξης Τσίπρας αντί να την πατάξει ρίχνει νερό στο μύλο της διαπλοκής με αποτέλεσμα να στήσει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Στη συνέχεια θα δώσει τον ορισμό της διαπλοκής περιγράφοντας ακριβώς αυτό που έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες. Διαπλοκή είναι όταν έχεις εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι όποιες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες οι οποίοι το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω εύνοιας στα ΜΜΕ.

Επίσης θα αναφερθεί στις παρενέργειες που έχει η διαπλοκή στον δικαστικό έλεγχο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε